Handschoenen en wanten

Hanschoenen zijn misschien wel de meest gedragen accessoires van jouw garderobe! Als je een stukje gaat wandelen in de winter of op een koude avond nog op de fiets weg moet, kan een paar goede handschoenen ervoor zorgen dat je geen koude handen krijgt.

Lees meer...

Producten 1-24 van 87

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 87

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer draag je welke handschoenen

De ene dag is het natuurlijk kouder dan de andere dag. Er is dus niet één paar handschoenen geschikt voor het Nederlandse weer, het is daarom verstandig om meerdere soorten handschoenen in huis te hebben.

Koud!

Is het onder nul? Dan kun je gerust zeggen dat het echt koud is! Bij deze temperaturen is het belangrijk om dikke handschoenen te dragen, die daarnaast ook nog eens winddicht zijn. Regent of sneeuwt het ook? Kies dan voor wind- én waterdichte handschoenen. Als je handen nat worden, koelen ze namelijk nog sneller af en dat wil je natuurlijk niet!

Fijn winterweertje

Is het wel koud, maar niet extreem koud? Door een dun windje, neerslag of mist kan het al snel erg koud aanvoelen, het dragen van een paar handschoenen is ook dan geen overbodige luxe. Afhankelijk van de windkracht kun je kiezen voor een paar winddichte handschoenen, of als er niet zo’n harde wind staat, kun je natuurlijk ook kiezen voor een paar dunne handschoenen. Dunne handschoenen zijn vaak gemaakt van elastisch materiaal of fleece stof, waardoor ze zeer comfortabel zitten en je toch geen koude handen krijgt!

Buiten sporten in de winter

Ook als je ’s winters buiten gaat sporten is het een goed plan om (dunne) handschoenen te dragen. Tijdens het sporten is het zeer waarschijnlijk dat je gaat transpireren en door het transpiratievocht kunnen je handen snel afkoelen. Een paar ademende handschoenen zorgt ervoor dat het transpiratievocht afgevoerd wordt en je handen dus lekker droog en warm blijven!

Tip

Niemand houdt van droge handen toch? Door het dragen van handschoenen voorkom je dat je handen uitdrogen, zo blijven je handen ook in de winter lekker zacht!