Handschoenen en wanten

Hanschoenen zijn misschien wel de meest gedragen accessoires van jouw garderobe! Als je een stukje gaat wandelen in de winter of op een koude avond nog op de fiets weg moet, kan een paar goede handschoenen ervoor zorgen dat je geen koude handen krijgt.

Lees meer...

Producten 1-24 van 80

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 80

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Handschoenen versus wanten: wanneer draag je welke handschoenen?

Het grootste verschil tussen handschoenen en wanten, is dat wanten geen vingers hebben. Dit maakt het pakken van spullen wat lastiger, maar doordat je vingers bij elkaar zitten, blijven ze wel langer warm. Daarom zijn wanten voor op de wintersport of tijdens een sneeuwbui handig. Een handschoen pak je snel als het buiten koud is, maar het niet sneeuwt. Je vingers blijven hier minder lang warm in, omdat ze apart van elkaar zitten.

De beste handschoenen en wanten voor jou!

Let bij het kiezen van een handschoen op het materiaal. Het materiaal moet wind- en waterdicht zijn, ze moeten vooral goed isoleren en transpiratievocht afvoeren, anders heb je last van natte handen. De buitenkant van wanten is meestal van glad materiaal en de binnenkant bedekt met warm fleecemateriaal. Bij een handschoen is de binnen- en buitenkant gemaakt van hetzelfde materiaal. Helemaal hip is een gebreide handschoen, of een handschoen van leer of teddy. Maar ook UGG wanten of Barts wanten.

Hoe weet je welke maat handschoenen of wanten je nodig hebt?

De maten voor volwassenen lopen van S tot en met XL. Kindermaten lopen van 92 tot en met 176. Handig: op onze website staat per artikel een maattabel. Meet de juiste maat door je handomtrek te meten en dit vervolgens te vergelijken met de maten op de maattabel. Zoek je handschoenen voor heren, wanten voor heren, handschoenen voor dames, wanten voor dames of handschoenen voor kinderen? Bij Plutosport.nl vind je het allemaal.