Zonnebrillen

Een zonnebril is een populaire modeaccessoire. Naast dat de zonnebril gedragen wordt om er hip en stoer uit te zien, heeft deze een zeer belangrijke functie: het beschermen van de ogen. Als je je ogen niet beschermt tegen de zon, kan dit schade veroorzaken waar je op latere leeftijd veel last van kunt hebben.

Lees meer...

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bescherm je ogen!

Een zonnebril is voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van de outfit. Daarnaast heeft een zonnebril een belangrijke, beschermende functie: het beschermen van de ogen. Uv-straling is namelijk niet alleen schadelijk voor je huid, maar ook voor je ogen. Als er schade is ontstaan merk je dat niet meteen, maar pas op latere leeftijd. Een goede zonnebril is daarom essentieel! Wij geven je graag informatie en tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een zonnebril.

Voorwaarden goede zonnebril

Een goede zonnebril moet voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • de zonnebril geeft 100% Uv-bescherming (het label UV400 of 100% Uv-bescherming geeft dit aan).
  • de glazen en het montuur moeten goed passen, het licht mag niet via de boven- of onderkant of via de zijkanten de ogen bereiken.
Handig om te weten:
  • de CE-markering geeft aan of de zonnebril voldoet aan de minimumeisen die de Europese Unie stelt. Elk niveau geeft aan in hoeverre licht wordt geabsorbeerd. Een CE-markering van 3 of hoger beschermt je ogen optimaal tegen verblinding, de absorptie is dan minimaal 75%.
  • De kleur van de glazen heeft geen invloed op de Uv-bescherming. Sommige kleuren kunnen daarentegen wel het contrast verbeteren.
Welke kleur glazen je nodig hebt verschilt per situatie. Voor de wintersport bijvoorbeeld zijn donkere glazen geschikt en als je in het bos loopt kun je beter kiezen voor lichtere glazen. Voor alledaags gebruik zijn grijze of bruine glazen het meest geschikt. Er zijn ook zonnebrillen met zogenaamde polariserende glazen. Polariserende glazen filteren de schitteringen van de zon in het water of op natte wegen en zorgen zo voor een heerlijk rustig en contrastrijk beeld.

Tip

Kies bij voorkeur een zonnebril uit die glazen bevat die gemaakt zijn van onbreekbaar polycarbonaat. Dit materiaal voorkomt vervelende krassen die je gezichtsveld kunnen beïnvloeden.

Iedere zonnebril op onze website heeft een uitgebreide productbeschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!