Gewatteerde jassen

Een gewatteerde jas is een functionele jas, die ook nog eens heel stijlvol is! Gewatteerde jassen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, bijvoorbeeld de puffer, de donsjas en natuurlijk zijn er juist ook jassen zonder dons. Wil jij hip en warm de winter door? Kies dan voor een gewatteerde jas!

Lees meer...

Producten 1-24 van 328

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 328

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Winter versus zomer

Net als vele andere modellen, is ook de gewatteerde jas verkrijgbaar in een wintervariant en een zomervariant. Beide varianten zijn natuurlijk licht van gewicht, toch zijn er ook wat verschillen te benoemen. Zoals je wellicht verwacht, is de gewatteerde winterjas natuurlijk lekker warm! Daarnaast is de winterjas vaak waterafstotend, windafstotend en isolerend. De isolerende functie zorgt ervoor dat lichaamswarmte goed vastgehouden kan worden, waardoor je het niet snel koud zult hebben! Bij de gewatteerde zomerjas ligt de nadruk natuurlijk een stuk minder op warmte, het is buiten immers al een stuk warmer dan in de winter! De zomerjas is dan ook een stuk dunner dan de winterjas, waardoor deze jas zeer geschikt is om te dragen in de lente, de herfst of tijdens de koudere zomerdagen.

Dons versus synthetische materialen

Zowel dons als synthetische materialen worden gebruikt als voering van gewatteerde jassen, ze hebben natuurlijk beide als doel om jou warm te houden! Echter kennen deze materialen ook verschillende eigenschappen. Als je dierenwelzijn hoog in het vaandel hebt staan is er eigenlijk maar één goede keuze en dat is natuurlijk een gewatteerde jas die gemaakt is met synthetische materialen! Echter zijn synthetische materialen wel zwaarder dan dons, waardoor je dus iets meer gewicht met je meesjouwt en je de jas niet zo klein op kunt vouwen als een donsjas. Daarentegen kan de donsjas slechter tegen vocht dan de synthetische variant. Dus begeef je je vaak in regenachtig weer? Dan kun je beter kiezen voor een gewatteerde jas met synthetische materialen in plaats van een donsjas!