Jassen

In ons land kan een warme jas zeker niet ontbreken in je kast. De jassen van tegenwoordig bieden veel bescherming, maar zien er ook nog eens hip en trendy uit. De jas moet je de bescherming bieden tegen kou. Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij de aanschaf van een jas.

Lees meer...

Producten 1-23 van 1072

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-23 van 1072

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kies je juiste lifestyle jas

Een jas is belangrijk item in je garderobe en deze gaat vaak meerdere jaren mee. Belangrijk is dat de jas je warm houdt en wind- en waterdicht is. Hoe meer wol een jas bevat, hoe warmer deze is. De wollen jassen zijn vaak de wat nettere jassen. Wil je liever een sportieve jas? Ga dan voor een donsjas.

De lengte van de jas weegt mee in de warmte die de jas biedt. Langere jassen, bijvoorbeeld een parka, zorgen dat wind en kou niet bij de bovenbenen kan komen waardoor deze warm blijven. Zorg in ieder geval dat de jas goed over de heupen valt, als deze koud worden duurt het lang voordat het lichaam weer is opgewarmd. Let er daarnaast op hoe de jas gesloten wordt. Een knoopsluiting biedt minder warmte dan een ritssluiting, doordat de jas door een knoopsluiting nooit helemaal afgesloten is. Verder kun je letten op het al dan niet hebben van een capuchon en getapete naden.

Ski jassen

Onder de lifestyle jassen vallen onder andere ook ski jassen. Belangrijk is dat deze je warm houdt en daarnaast waterdicht en ademend is. Er zijn ski jassen met ventilatieritsen onder de armen. Verder kan je erop letten of de jas een sneeuwvanger heeft en of deze uitritsbaar is. Een sneeuwvanger zorgt dat de jas aansluit op het lichaam waardoor sneeuw buiten blijft. Sommige ski jassen zijn voorzien van het Recco-systeem waardoor je beter vindbaar bent als je in een lawine terecht komt.

Technologieën

Bepaalde merken hebben eigen, unieke technologieën en passen deze toe in de lifestyle jassen. Zo past Helly Hansen de Helly Tech Protection technologie toe die ervoor zorgt dat je droog blijft in weer en wind. O’Neill past de O’Neil Hyperdry technologie toe en zorgt er met deze techniek voor dat de jas waterdicht is tot een waterkolom van 10.000mm. De WarmLoft technologie van Regatta zorgt ervoor dat lichaamswarmte goed wordt vastgehouden. WarmLoft is een synthetische donstechnologie.

Duurzame jassen

Steeds meer merken gaan zich richten op duurzame kleding en dat is natuurlijk goed nieuws! Een jas kan op vele manieren duurzaam zijn, bijvoorbeeld door het gebruik van gerecyclede materialen of door de goede arbeidsomstandigheden die gecreëerd zijn voor de medewerkers van het desbetreffende merk. Bij het produceren van een duurzame jas is er vaak extra aandacht voor de kwaliteit van het materiaal, waardoor je extra lang plezier kunt hebben van de jas! Op deze manier is de jas dus éxtra duurzaam!

Tips

Lees het waslabel aan de binnenkant van de jas voor de wasintructies. Als de jas in de wasmachine gewassen mag worden, stop er dan een paar schone tennisballen bij. Deze zorgen ervoor dat de donzen vulling steeds weer wordt losgeklopt. Dit geldt ook voor de droger als de jas in de droger mag.

Koop de jas niet te krap. Houd er rekening mee dat je in de winter vaak dikkere kleding onder de jas draagt en ook dan wil je dat de jas comfortabel draagt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.