Regenjassen

Soms ontkom je er niet aan en moet je echt even door de regen heen om op de plaats van bestemming te komen… Maar met een goede regenjas is dat natuurlijk geen probleem! Maar waar moet je op letten als je een regenjas gaat kopen? Wij geven graag antwoord op deze vraag.

Lees meer...

Producten 1-24 van 63

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 63

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer is een regenjas waterdicht?

De waterdichtheid van een regenjas wordt gemeten met een waterkolom en een hierbij behorende gradatie. Een regenjas met een waterdichtheid van 3.000mm kan wel tegen een buitje en alles daarboven wordt alleen nog maar beter. Met een regenjas met een waterkolom van 3.000mm moet je niet úren in de regen gaan lopen, want op den duur zal de regenjas dan wel gaan lekken. Een regenjas met een waterkolom vanaf 5.000mm biedt meer zekerheid, deze jassen zijn compleet waterdicht en tevens bestand tegen hoge druk.

Wat is een goede regenjas?

Een goede regenjas is natuurlijk waterdicht! Daarnaast is het wel zo fijn als de regenjas ook winddicht is, zodat je niet alleen goed beschermd bent tegen regen, maar ook tegen wind! Goedkope regenjassen staan erom bekend dat je er erg in gaat zweten, maar een goede regenjas is ook ademend en zorgt ervoor dat het transpiratievocht afgevoerd wordt naar buiten. Met een goede regenjas blijft het lichaam droog en fris!

Tip

Is je regenjas goed nat geworden? Hang ‘m dan even te drogen, dan is ‘ie waarschijnlijk binnen no-time weer droog! Hang de regenjas niet over een verwarming, dan kunnen de waterdichte functie namelijk zijn werking verliezen.