Tussenjassen

Ook in de lente of in de herfst is het af en toe wel fijn om een jas aan te kunnen trekken, zonder dat je het meteen heel warm krijgt. Tussenjassen zijn er vooral om je te beschermen tegen wind (en soms regen). Wij vertellen je graag waar je op kunt letten bij de aanschaf van een zomerjas.

Lees meer...

Producten 1-24 van 314

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 314

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kies de juiste tussenjas

In Nederland, waar niets wisselvalliger is dan het weer, is het geen overbodige luxe om een tussenjas in de kast te hebben hangen. Tussenjassen zijn veel dunner dan de echte winterjassen, maar beschermen je wel tegen de frisse wind.

Eigenschappen

Bedenk van tevoren voor welk doel je de jas aanschaft. Ben je van plan de jas voornamelijk te dragen als het waait of regent, dan heb je liever een jas die van water- en windafstotend materiaal gemaakt is. Maar misschien draag jij liever een katoenen jas, katoen is een luchtig materiaal en deze jassen zijn dus niet altijd 100% wind- en waterdicht. Lees in de productomschrijving wat de eigenschappen van de desbetreffende jas zijn.

Verder verschillen de jassen in het aantal zakken en de sluitingen. Kijk van tevoren naar het aantal zakken waarover de jas beschikt en of deze afgesloten kunnen worden. Jaszakken zijn er als steekzakken zonder sluiting en sommige kunnen worden afgesloten door een rits of (druk)knoop. Let ook op de sluiting van de jas zelf. Houd er rekening mee dat een jas die voorzien is van een knoopsluiting minder goed beschermt tegen regen en wind dan een ritssluiting. Daarnaast zijn niet alle tussenjassen voorzien van een capuchon, dit is natuurlijk wel een must als je op zoek bent naar een waterdichte tussenjas.

Tips

Kijk voor de wasinstructies op het waslabel aan de binnenkant van de tussenjas.

Elke tussenjas op onze website heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!