Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Lifestyle voor- en najaarsjassen

Ook in de zomer en het voorjaar is het af en toe wel fijn om een jas aan te kunnen trekken, zonder dat je het meteen heel warm krijgt. Zomerjassen zijn er om te beschermen tegen wind (en soms regen), zonder echt veel warmte te bieden. Wij vertellen je graag waar je op kunt letten bij de aanschaf van een zomerjas. Lees meer...

1-24 van 220

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 220

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kies je juiste zomerjas

In Nederland, waar niets wisselvalliger is dan het weer, is het geen overbodige luxe om een zomerjas in de kast te hebben hangen. Zomerjassen zijn veel dunner dan de echte winterjassen, maar beschermen je wel tegen de frisse wind. Daarnaast koelt het in de avonden meestal toch wel af, waardoor het fijn is om een jas aan te kunnen trekken.

Eigenschappen van een zomerjas

Bedenk van tevoren voor welk doel je de jas aanschaft. Ben je van plan de jas voornamelijk te dragen als het waait of regent, dan heb je liever een jas die van water- en windafstotend materiaal gemaakt. Is. Katoen is een lichte, luchtige stof die vocht goed kan afvoeren. Zomer- en voorjaarsjassen die van dit materiaal gemaakt zijn bieden minimale warmte, maar zijn niet altijd 100% water- en winddicht. Lees in de productomschrijving wat de eigenschappen van de betreffende jas zijn.

Verder verschillen de jassen in het aantal zakken en de sluitingen. Kijk van tevoren naar het aantal zakken waarover de jas beschikt en of deze afgesloten kunnen worden. Jaszakken zijn er als steekzakken zonder sluiting en sommige kunnen worden afgesloten door een rits of (druk)knoop. Let ook op de sluiting van de jas zelf. Houd er rekening mee dat een jas die voorzien is van een knoopsluiting minder goed beschermt tegen regen en wind dan een ritssluiting. Niet alle zomerjassen zijn voorzien van een capuchon.

Tip

Kijk voor de wasinstructies op het waslabel aan de binnenkant van de zomerjas.

Elke zomerjas op onze website heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!