Windjacks

De windstille dagen in Nederland zijn op één hand te tellen, een windjack is dan ook geen overbodige luxe! Windjacks, ook wel windbreakers genoemd, zijn natuurlijk winddicht. Maar over welke eigenschappen beschikt een windjack nog meer? En waar moet je op letten als je een windjack aan gaat schaffen?

Lees meer...

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Veel gestelde vragen over windjacks

Is een windjack waterdicht?

Er zijn zowel waterdichte windjacks, als waterafstotende windjack verkrijgbaar. Met een waterafstotend windjack ben je tijdelijk beschermd tijdens een buitje en met een waterdicht windjack blijf je zelfs tijdens een langere regenbui droog! Het is dan ook logisch dat veel windjacks een capuchon hebben, deze kun je natuurlijk gebruiken tijdens een regenbui, maar de capuchon kan er ook voor zorgen dat je haren niet door de war gaan tijdens een zware storm!

Is een windjack warm?

Een windjack is natuurlijk winddicht, dit houdt in dat de jas de wind volledig tegenhoudt en er geen koude lucht bij het lichaam kan komen. Veel windjacks hebben elastische boorden bij de mouwen en een elastiek of aantrekkoord rondom de heupen, waardoor er ook via deze openingen geen wind de jas in kan gaan!