Ondergoed

Ondergoed draag je direct op de huid en juist daarom moet dit kledingstuk extra comfortabel zijn om te dragen. Ondergoed moet dusdanig goed aansluiten op het lichaam, zodat je bijna niet voelt dat je het draagt. Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij de aanschaf van ondergoed.

Lees meer...

Producten 1-24 van 493

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 493

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kies je juiste ondergoed

Het meest belangrijke bij ondergoed is dat het prettig aanvoelt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maat kiest, zodat het niet knelt of juist omhoog kruipt. Een te grote boxershort biedt je niet het optimale comfort. Je mist dan de ondersteuning en de pijpjes kunnen omhoog kruipen.

Voor welk model je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Als je stevige benen hebt en voor een boxershort kiest, raden wij je aan te kiezen voor een model met lange pijpjes. Deze zullen minder snel omhoog kruipen. Boxershorts met kortere pijpjes zijn meer geschikt voor als je slanke benen hebt.

Materiaal

Het meeste ondergoed wordt gemaakt van katoen. Katoen is een natuurlijke stof die comfortabel en koel aanvoelt. Van zichzelf zit er geen rek in katoen, waardoor er vrijwel altijd wordt gekozen om hier elastaan aan toe te voegen. Dit zorgt dat het ondergoed zich aan kan passen aan het lichaam, maar toch goed in model kan blijven. Er is ook ondergoed die gemaakt is van synthetische stoffen zoals bijvoorbeeld polyester. Deze stof is kleurvast en slijt minder snel. Deze stof voert transpiratievocht goed af waardoor het droog blijft. Ondergoed gemaakt van synthetische materialen zijn geschikt om in te sporten. Neem hiervoor een kijkje in het assortiment sportondergoed.

Duurzaam ondergoed

Vaak is duurzaam ondergoed niet alleen heel vriendelijk voor het milieu, maar ook voor je huid! Zowel ondergoed van bamboe als van organisch of biologisch katoen is lekker zacht en ademend, hierdoor veroorzaakt het ondergoed geen jeuk en zorgt het ervoor dat er voldoende frisse lucht bij het lichaam komt. Bamboeplanten kunnen enorm snel groeien en hebben bijna geen water nodig, hierdoor is de impact op het milieu minimaal! Ook het verbouwen van organisch katoen en biologisch katoen is een stuk duurzamer dan het verbouwen van “gewoon katoen”. Bij de duurzame manier van verbouwen worden er geen giftige stoffen gebruikt, wordt er zo min mogelijk water gebruikt en wordt de katoenteelt afgewisseld met de teelt van andere gewassen, waardoor de grond niet uitgeput raakt. Steeds meer merken hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, het wordt dan ook steeds gemakkelijker om duurzaam ondergoed aan te schaffen!

Tip

Veel boxershorts binnen ons assortiment worden aangeboden in pakketten van 2- of 3 stuks, waarin leuke kleuren en prints gecombineerd worden.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.