Sportondergoed hardlopen

Goed sportondergoed is misschien wel het meest onderschatte onderdeel van de hardloopoutfit. Helaas kiezen sommige hardlopers er nog steeds voor om in hun normale ondergoed te gaan hardlopen, waardoor wrijving en irritatie kan ontstaan. Ben jij op zoek naar een comfortabele hardloopoutfit? Begin dan bij de eerste laag met goed sportondergoed! Lees meer...

Producten 1-24 van 179

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 179

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom sportondergoed?

Sportondergoed heeft vele voordelen die normaal ondergoed niet hebben! Zo is sportondergoed bijvoorbeeld vaak naadloos, waardoor je geen last kunt krijgen van schurende naden. Daarnaast wordt normaal ondergoed meestal gemaakt van katoen, dit materiaal zorgt ervoor dat vocht vastgehouden wordt en daardoor zal de huid ook nat blijven. Sportondergoed wordt gemaakt van vochtafdrijvend, sneldrogend en ademend materiaal, waardoor transpiratievocht direct afgevoerd wordt naar buiten, er voldoende frisse lucht bij het lichaam kan komen en de huid dus droog en fris blijft!

Soorten sportondergoed

Hoewel je normaal slechts een onderbroek en misschien een hemd draagt als ondergoed, is de keuze in sportondergoed een stuk groter! Op de koudere dagen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lange sportonderbroek en een ondershirt met lange mouwen, waardoor je lichaam op een comfortabele temperatuur zal blijven en je het niet snel koud zult krijgen. Op warmere dagen is het fijn om wat luchtigers te dragen, bijvoorbeeld een korte sportonderbroek en een ondershirt met korte mouwen. Voor vrouwen is het daarnaast natuurlijk altijd aan te raden om een sportbeha te dragen, zo voorkom je dat je borsten (onherstelbaar) beschadigen.