Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Wandeljassen

Tijdens een mooie, stevige wandeling in de natuur kun je te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Zorg dat je goed voorbereid bent door een jas te dragen die hier goed tegen bestemd is. Hieronder vertellen wij je welke eigenschappen zo’n jas moet hebben. Lees meer...

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 36

Pagina:
  1. 1
  2. 2

De juiste wandeljas

Als je het assortiment bekijkt, zie je dat er veel verschillen zijn in de jassen. De jassen verschillen van lengte, kleur, maar ook van eigenschappen als waterdichtheid, het al dan niet hebben van een capuchon of een uitneembare binnen jas.

Eigenschappen van de wandeljas

Een wandeljas moet comfortabel zitten en veel bewegingsvrijheid bieden. De jas is ademend en in het bezit van de eigenschap om transpiratievocht op te nemen en af te geven aan de buitenlucht. Let op dat de jas stevig is, want tijdens het wandelen kun je nou eenmaal wel eens ergens tegenaan lopen of langs schaven.

Manchetten op de mouwen zorgen ervoor dat je deze strakker kunt doen om te voorkomen dat er wind of regen via de mouwen binnen kan komen. Ook aan de binnenkant van de jas zit vaak een windvanger die de wind buitenhoudt. Alle wandeljassen zijn winddicht en veel daarvan zijn zelfs waterdicht.

Jaszakken

Alle wandeljassen zijn voorzien van afsluitbare zakken, veelal doormiddel van een ritssluiting of knopen. Zo kan er tijdens de wandeling niets uitvallen. De jassen hebben veel zakken, zodat je veel kan meenemen tijdens een wandeling. Hierbij kun je denken aan sleutels, een telefoon, maar ook aan kleine tussendoortjes die je zo makkelijk kunt pakken zonder dat je bijvoorbeeld helemaal een tas van je rug af hoeft te halen.

Tip

Er zijn speciale sprays die zorgen dat de waterdichte en vuilafstotende functie van de wandeljas behouden wordt.

Toch nog vragen over wandeljassen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.