Wandelsokken

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom wandelsokken dragen tijdens het wandelen?

Wandelschoenen lopen pas echt comfortabel wanneer deze gecombineerd worden met de juiste wandelsokken. Deze wandelsokken, ook wel hiking sokken genoemd, vullen de ruimte in de schoenen goed op wat het schuiven van de voeten in de schoenen voorkomt. Daarnaast voorkomen deze sokken vervelende drukpunten, wat voor blaren kan zorgen.

Waarop letten bij het kopen van wandelsokken?

Door het dragen van verkeerde sokken is de kans groot dat je blaren oploopt tijdens een wandeling. Wandelsokken hebben, in tegenstelling tot normale sokken, platte naden. Platte naden voorkomen drukpunten, die voor blaren kunnen zorgen. Goede wandelsokken zijn dikker aan de onderkant, dit geeft meer demping wat zorgt voor meer draagcomfort. Ook zijn veel wandelsokken anatomisch gevormd. Op deze sokken staat voor welke voet deze is en alle eigenschappen zijn dan bij voorbaat al speciaal op deze voet gericht. Hierdoor zitten de verdikkingen precies op de goede plaatsen en sluiten deze perfect aan. Op Plutosport.nl vind je wandelsokken voor heren en dames en ook in verschillende lengtes.

Van welk materiaal moeten mijn wandelsokken zijn?

Kies niet voor sokken die 100% van katoen zijn gemaakt. Deze nemen transpiratievocht wel op, maar voeren dit vervolgens niet af. Dit zorg voor natte sokken, kan onprettige geuren veroorzaken en vergroot de kans op blaren. Wol daarentegen neemt het zweet goed op en voert dit af, waardoor de voeten lang droog aan blijven voelen. Sommige mensen zijn allergisch voor wol en krijgen daardoor eczeem. Voor deze mensen zijn de sokken van merinowol wel geschikt. Sokken van synthetische stoffen beschikken ook over vocht afvoerende eigenschappen. De merken die je kan vinden op Plutosport.nl hebben ook allemaal bijzondere eigenschappen. De Falke wandelsokken bevatten bijvoorbeeld lyocell vezels wat voor verkoeling en snelle afvoer zorgt, X-Socks heeft weer een X-Cross Bandage technologie waarbij je enkel extra goed wordt gestabiliseerd en Craft wandelsokken zorgen voor een goede isolatie omdat de sokken deels uit wol bestaan.

Tip

De meeste wandelsokken kunnen gewoon bij de normale was, maar kijk voor de zekerheid toch eerst naar de wasvoorschriften. De wandelsokken die gemaakt zijn van wol moeten vaak wel met een apart wasprogramma gewassen worden, dit om de veerkracht van de sokken te behouden. Toch nog vragen over de wandelsokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.