Wandelsokken

Blaren zijn een veel voorkomend probleem onder wandelaars. Het dragen van de juiste sokken kan de kans op blaren aanzienlijk verkleinen. Welke andere eigenschappen wandelsokken hebben ten opzichte van algemene sokken? Wij vertellen je hier graag meer over. Lees meer...

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom wandelsokken?

Wandelschoenen lopen pas echt comfortabel wanneer deze gecombineerd worden met de juiste wandelsokken. Deze wandelsokken, ook wel hikingsokken, vullen de ruimte in de schoenen goed op wat het schuiven van de voeten in de schoenen voorkomt. Daarnaast voorkomen deze sokken vervelende drukpunten, wat voor blaren kan zorgen.

Het draagcomfort van de sokken

Door het dragen van verkeerde sokken is de kans groot dat je blaren oploopt tijdens een wandeling. Wandelsokken hebben, in tegenstelling tot normale sokken, platte naden. Platte naden voorkomen drukpunten, die voor blaren kunnen zorgen. Goede wandelsokken zijn dikker aan de onderkant, dit geeft meer demping wat zorgt voor meer draagcomfort. Ook zijn veel wandelsokken anatomisch gevormd. Op deze sokken staat voor welke voet deze is en alle eigenschappen zijn dan bij voorbaat al speciaal op deze voet gericht. Hierdoor zitten de verdikkingen precies op de goede plaatsen en sluiten deze perfect aan.

Het materiaal

Kies niet voor sokken die 100% van katoen zijn gemaakt. Deze nemen transpiratievocht wel op, maar voeren dit vervolgens niet af. Dit zorg voor natte sokken, kan onprettige geuren veroorzaken en vergroot de kans op blaren. Wol daarentegen neemt het zweet goed op en voert dit af, waardoor de voeten lang droog aan blijven voelen. Sommige mensen zijn allergisch voor wol en krijgen daardoor eczeem. Voor deze mensen zijn de sokken van merinowol wel geschikt. Sokken van synthetische stoffen beschikken ook over vocht afvoerende eigenschappen. Lees in de productomschrijvingen welke eigenschappen het desbetreffende materiaal heeft.

Tip

De meeste wandelsokken kunnen gewoon bij de normale was, maar kijk voor de zekerheid toch eerst naar de wasvoorschriften. De sokken die gemaakt zijn van wol moeten vaak wel met een apart wasprogramma gewassen worden, dit om de veerkracht van de sokken te behouden.

Toch nog vragen over de wandelsokken? Stel ze gerust aan onze klantenservice.