Thermoshirts korte mouwen

Een wandeling maken kan op verschillende manieren. Of je gaat een klein blokje om of je maakt een flinke wandeling door het bos of door de duinen. En dan zijn er ook nog de spectaculaire Hiking-tochten. Een thermoshirt zorgt tijdens iedere wandeling voor een droog en comfortabel gevoel. Lees meer...

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het 3-lagensysteem - onderlaag

Thermokleding trek je, op je ondergoed na, als eerste laag aan. Een thermoshirt met korte mouwen zorgt in de zomer voor een koel en droog gevoel en in de winter voor een warm en comfortabel gevoel. Tijdens een wandeling ben je in beweging waardoor je gaat zweten. Een thermoshirt zorgt dat deze transpiratie snel wordt afgevoerd zodat het lichaam droog blijft.

Functie

Een thermoshirt met korte mouwen kan het hele jaar door gedragen worden. In de winter zorgt een thermoshirt voor warmte en in de zomer voor verkoeling. Transpiratievocht wordt snel afgevoerd waardoor je droog blijft. De dikte van het thermoshirt is bepalend voor de hoeveelheid warmte die deze biedt. Hoe dikker het thermoshirt en hoe ruimer deze om je lichaam valt, hoe meer warmte er wordt vastgehouden. Dit komt doordat er een luchtlaagje ontstaat tussen je huid en het thermoshirt. Bij een wat wijder thermoshirt is dit luchtlaagje dikker waardoor warmte nog beter kan worden vastgehouden. Let op: kies je voor een té wijd shirt, dan werkt dit juist averechts en krijgt warmte de kans om te ontsnappen omdat het shirt niet aansluit. De dunnere thermoshirts hebben als voornaamste doel transpiratievocht afvoeren.

Materiaal

Merinowol en polyester zijn veel gebruikte materialen voor thermoshirts. Deze materialen hebben als eigenschappen dat ze zacht aanvoelen, licht van gewicht zijn en snel drogen. Merinowol heeft als bijkomend voordeel dat het fris blijft ruiken ondanks je inspanning. Een ander voordeel is dat Merinowol niet kriebelt.

Tip

Was je thermoshirt volgens de wasvoorschriften, zo voorkom je dat belangrijke eigenschappen verloren gaan. Ieder thermoshirt met korte mouwen heeft een uitgebreide beschrijving met de specifieke kenmerken van het shirt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.