Daypacks 21-35 liter

Ga je een dagje wandelen? Dan is een daypack onmisbaar om je spullen in mee te nemen! Bedenk van tevoren goed aan welke eisen de rugzak moet voldoen. Lees meer...

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat moet er allemaal in een daypack passen?

Neem je zelf een boterham mee of zoek je onderweg een restaurantje op? Neem je alleen je pinpas mee of ga je je portemonnee de hele weg meesjouwen? Hoe groter de tas, hoe meer spullen erin kunnen en hoe zwaarder de tas zal zijn. Het aanbevolen maximale gewicht van een dagrugzak is 7kg, probeer hier onder te blijven! Heb je nog wensen qua specifieke vakken? Wil je bijvoorbeeld een klein vakje voor je telefoon, een plat voorvak voor een routekaart of een meshvak voor een drinkflesje? Als je weet wat je wilt, kun je gericht zoeken naar een tas die helemaal bij jou past.

Is een daypack comfortabel?

Bedenk goed in welke temperatuur je gaat wandelen, is het wellicht verstandig om een rugzak met rugventilatie aan te schaffen? Of wordt het koud en is die warme rugzak eigenlijk wel comfortabel? Om de rug te ontlasten, is het belangrijk om voldoende ondersteuning te ervaren van de schouderbanden, de heupband en de eventuele borstband. Het is ook van groot belang dat de rugzak niet te groot of te klein is, zodat deze niet drukt en geen rugblessures zal veroorzaken. Lees bij de producten goed de specificaties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is de beste daypack? 

De meeste rugzakken zijn voorzien van handige gadgets die de wandeltocht nét iets aangenamer maken. Zo zijn er rugzakken met een waterreservoir. Deze zijn gemaakt zodat je niet steeds je bidon hoeft te pakken om iets te drinken, maar waardoor je gewoon via het slangetje kunt drinken. Als het gaat regenen wil je liever niet dat alle spullen nat worden, daarom zijn er ook tassen met een ingebouwde regenhoes. Heeft jouw favoriete tas geen ingebouwde regenhoes? Dan kun je deze altijd nog apart bestellen.

Tip

Ga je een meerdaagse wandeltocht maken? Kijk dan eens bij de backpacks voor rugzakken met een grotere inhoud!