Padel

Ook in Nederland wordt padel steeds populairder! En dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, want padel is geschikt voor zowel jong als oud en voor zowel mannen als vrouwen! Daarnaast is het ook nog eens een laagdrempelige sport die je snel onder de knie kunt hebben. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je padel gaat spelen? Lees meer...

Producten 1-24 van 251

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 251

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is padel?

Padel is een racketsport die een combinatie is van tennis en squash. Je speelt padel met zn vieren, in teams van twee. Het rechthoekige veld is rondom voorzien van wanden die ook gebruikt mogen worden tijdens het spel. Evenals bij tennis mag de bal slechts één keer de grond raken en daarnaast móet de bal eerst een keer stuiteren alvorens de bal één van de wanden raakt. Om een succesvol padelspeler te zijn moet je geduld hebben, snel kunnen handelen, tactisch inzicht hebben en gebruik kunnen maken van de muren om op die manier je tegenstanders te verrassen.

Wat heb je nodig voor padel?

Uiteraard is een padelracket onmisbaar als je een potje padel gaat spelen! Het padelracket is dikker en kleiner dan een tennisracket of squashracket, daarnaast is het padelracket voorzien van gaten in plaats van snaren. Het padelracket is verkrijgbaar in drie verschillende vormen. Over het algemeen worden de rackets met een rond blad gebruikt door beginnende spelers, kiezen medium tot gevorderde spelers voor een racket met een traanvormig blad en zijn de rackets met een diamantvormig blad alleen geschikt voor de echte padelexperts. Naast het speciale padelracket mogen ook speciale padelballen niet ontbreken. Hoewel de ballen op het eerste gezicht veel lijken op tennisballen, zijn de padelballen net een fractie kleiner en hebben iets minder druk. De padelballen kun je daardoor iets minder snelheid meegeven en de ballen stuiteren daardoor ook iets minder explosief dan tennisballen.

Verder heb je natuurlijk ook kleding en een paar schoenen nodig! In tegenstelling tot het racket en de ballen kun je bij de kleding wél gewone tenniskleding dragen. De vrouwen dragen dus vaak een rokje en een top of een jurkje, en mannen dragen veelal een short en een shirt of een polo. Welke schoenen je aantrekt tijdens een potje padel is afhankelijk van de ondergrond waarop gespeeld wordt, dit is meestal kunstgras, beton of gravel.