Plutosport goes padel!

Een bedrijfsuitje organiseren, het blijft iedere keer weer een uitdaging om te zorgen dat iedereen de activiteit(en) leuk vindt. Bij Plutosport mag iets sportiefs op zo’n dag natuurlijk niet ontbreken!

Een aantal weken geleden kwamen wij in gesprek met twee Padel Kings, jongens die er alles aan doen om de opkomende sport padel op de kaart te zetten in Nederland. Padel is een laagdrempelige racketsport waarin bepaalde ingrediënten van tennis, squash en badminton te herkennen zijn. Het wordt gespeeld in een soort kooi met glazen wanden. Ook als de bal de wand raakt gaat het spel gewoon verder, wat het een bijzonder dynamisch en tactische sport maakt.

Meteen werd duidelijk dat, als wij echt kennis willen maken met deze sport, een clinic niet uit kon blijven! Een datum werd geprikt en op vrijdag 12 januari werden wij met 16 man verwacht in Noordwijk.

Na een enthousiast ontvangst werd er onder het genot van een drankje (lekker én het zorgt dat iedereen eindelijk eens zijn mond houdt), uitleg gegeven over de sport padel. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst. Tijd om aan de slag te gaan!

Elke groep kreeg twee Padel Kings toegewezen die een poging hebben gedaan om iedereen 'de kneepjes' van padel te leren. Om een beetje gevoel te krijgen hebben we eerst vooral veel ballen geslagen. Na veel backhands, forehands en volleys te hebben geslagen was het tijd voor de volgende stap: de wand... Voor veel deelnemers totaal tegen hun gevoel in, want ook als de bal de wand raakt mag deze nog worden teruggeslagen. Het was even goed oefenen maar uiteindelijk kreeg ook iedereen het voor elkaar om ballen die via de wand kwamen goed (meestal dan) terug te slaan. Alle deelnemers kregen nog even de kans om wat rally’s te spelen met de Padel Kings, een paar keer te smashen en toen waren we klaar voor het echte werk: wedstrijden spelen!

*Elk bedrijf/vriendengroep/familie heeft wel een paar van die 'stoere mannen' die vooral goed zijn in hard slaan. Laat het bij padel nou net zo zijn dat harde ballen des te harder en hoger terugkomen, waardoor de kans dat de tegenstander deze weer terug kan slaan juist groot is. Leuk! Want dit maakt het dat het spelletje enorm dynamisch is en dat je het meer in de tactische hoek moet zoeken.

Er werden teams van twee personen samengesteld om korte wedstrijdjes te spelen tot de 7 punten. De koppels wisselden steeds van baan zodat zij vaak andere tegenstanders hadden. De winnaars mochten (maximaal 2 rondjes) blijven staan, waardoor iedereen veel aan spelen toe kwam. De Padel Kings vielen hier en daar een wedstrijdje in en probeerden ons als deelnemers naar een hoger niveau te tillen door middel van hun constante tips. Er werd gerend, geschreeuwd, gedoken en gejuicht!

Uiteraard was de laatste wedstrijd er een waar hard gestreden werd voor de titel én, ook niet onbelangrijk, eeuwige roem!

Nog even een groepsfoto en een welverdiende consumptie. Proost op een mooie middag!

Wat vonden de Plutosport medewerkers er eigenlijk van?

"Een laagdrempelige sport die leuk is voor iedereen! Leuk om te zien dat iedereen na de clinic al een aardig balletje kon slaan!"

"Leuke, actieve clinic! De Padel Kings brengen overduidelijk hun enthousiasme voor de sport over, want iedereen kwam enthousiast van de baan af!"

"Wat een verslavende sport! Dit ga ik zeker nog een keer doen."

Ten slotte een impressie van de Plutosport padel clinic, georganiseerd door de Padel Kings:

Lees meer padel tips, trends & adviezen

Bekijk de padelcollectie
Padel voor beginners: dit zijn dé tips!
Padel

Padel voor beginners: dit zijn dé tips!

Ook dit seizoen wordt er veel padel gespeeld en kun je zelfs padel lessen volgen. In je omgeving ken je vást wel iemand die met enig regelmaat aan het padellen is en jou overtuigt om ook te beginnen. Voor jou als beginner geven wij je graag wat tips!

arrow-right Lees meer
Wat is het verschil tussen tennis en padel?
Tennis
Padel

Wat is het verschil tussen tennis en padel?

De racketsport tennis is bij iedereen wel bekend, maar wist je dat de racketsport padel ook steeds populairder aan het worden is? Benieuwd naar wat nu precies het verschil en/of de overeenkomsten zijn tussen beide sporten? Wij leggen het je graag uit!

arrow-right Lees meer
Welke materialen heb je nodig voor padel?
Padel

Welke materialen heb je nodig voor padel?

Padel is een vrij nieuwe sport die wel iets wegheeft van tennis, maar ook een beetje op squash lijkt. Heb je het een paar keer geprobeerd en sta je inmiddels wat vaker op de padelbaan? Dan is het natuurlijk wel zo fijn om je eigen padelspullen te hebben.

arrow-right Lees meer
Waarom padel zo populair is?
Padel

Waarom padel zo populair is?

Padel is één van de snelstgroeiende sporten ter wereld, de kans is dus groot dat je al eens iets over deze "nieuwe" sport gehoord hebt! Zin in om eens een andere sport uit te proberen? Tijdens een potje padel is spelplezier gegarandeerd.

arrow-right Lees meer