Schaatsen thermokleding

Schaatsen doe je natuurlijk of in een schaatshal, of op natuurijs! Kortom: de temperatuur is er altijd onder nul. Het is daarom heel belangrijk om je goed aan te kleden als je gaat schaatsen, maar je wilt het natuurlijk ook niet te warm hebben! Thermokleding biedt de oplossing! Lees meer...

Producten 1-24 van 204

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 204

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat doet thermokleding?

Thermokleding is in staat om jouw lichaamstemperatuur te reguleren, oftewel het zorgt ervoor dat je het niet te warm of te koud krijgt! Om dit voor elkaar te krijgen heeft de thermokleding twee belangrijke eigenschappen: het is isolerend en het is ademend. Door de isolerende functie houdt de thermokleding de lichaamswarmte vast en door het ademende vermogen komt er voldoende frisse lucht bij het lichaam.

Hoe kleed je je voor het schaatsen?

Schaatsers maken veelal gebruik van het drielagensysteem. De eerste laag hiervan bestaat uit thermokleding, dit draag je direct op het lichaam. De tweede laag bestaat vaak uit een pulli, maar deze kan ook weggelaten worden als je het snel warm hebt. Voor schaatsers is de derde laag een winddicht jack. Als je namelijk een flinke snelheid hebt, zul je ook veel wind vangen! Met dit drielagensysteem kun je je outfit altijd nog aanpassen op de temperatuur. Als het erg koud is, kun je de pulli bijvoorbeeld vervangen door een dikkere sweater. Is het juist wat warmer? Dan kun je de pulli eventueel thuis laten!