Tennis bidons

Tijdens het tennissen verlies je veel vocht. Het is van belang dat je je vochthuishouding op peil houdt door genoeg te drinken. Alleen dan kan je goed presteren op de baan! Zorg dat je standaard een bidon in je tas hebt zitten. Lees meer...

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Drinken tijdens het tennissen

Tijdens het tennissen kun je wel 1 à 2 liter vocht per uur verliezen en voldoende drinken is dan ook erg belangrijk om goed te kunnen presteren op de tennisbaan. Om te voorkomen dat je lichaamstemperatuur te veel stijgt, verdampt het lichaam extra vocht door te transpireren. Daarnaast wordt de stofwisseling ook versneld door de lichamelijke activiteit. De extra afvalstoffen die daardoor ontstaan verlaten het lichaam via de urine. Ook hiervoor is extra vocht nodig.

Om deze processen goed te laten verlopen, moet je zorgen dat je lichaam van voldoende vocht wordt voorzien. Het is aan te raden zelfs al voordat je gaat sporten met het drinken van water te beginnen. Het lichaam heeft tijd nodig om het water op te nemen. Daarnaast voorkomt het kramp en duizeligheid. Tijdens de training kan je het beste om het kwartier kleine hoeveelheden drinken. Na afloop van de training vul je het vocht verder aan.

Water versus sportdrank

Tennis je korter dan een uur, dan is alleen water drinken voldoende. Overdrijf het niet, je nieren kunnen ongeveer 0,7 tot 1 liter water per uur verwerken. Via transpiratie verlies je ook belangrijke elektrolyten (mineralen). Sport je langer dan een uur, dan moeten ook de elektrolyten aangevuld worden, bijvoorbeeld met een speciale sportdrank. Isotone dranken bieden de beste combinatie van vocht en energie. Daardoor wordt deze drank even snel opgenomen als water.

Soorten bidons

Er zijn verschillende soorten bidons. De bidons verschillen met name que drinksysteem. De meest voorkomende bidon is de bidon met drinktuit, waarbij je de tuit naar boven moet schuiven om de bidon te openen. Er zijn knijpbidons, waarbij je in de bidon moet knijpen om er water uit te krijgen en bidons met een rietje, waarbij je een hendel naar beneden moet duwen om het rietje tevoorschijn te laten komen. Ten slotte zijn daar nog de bidons met een AutoSeal drinktuit. Dit is een bidon met een sluiting die automatisch sluit na het drinken. Verder verschillen de bidons in gewicht en inhoud.

Tips

Heb je dorst? Dan is dat een teken dat je te weinig gedronken hebt! Ook aan je urine kun je zien of je te weinig hebt gedronken. Is deze donker van kleur, dan moet je de volgende keer meer drinken.
Het drinken van kleine slokjes voorkomt klotsen in je buik.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!