Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Tips&Trends  Tips&Trends

Wintersport thermokleding

Een wintersportoutfit bestaat uit meer dan alleen een ski-jas en skibroek. Door ook de lagen eronder zorgvuldig uit te kiezen hoef je het nooit koud te hebben op de piste. Thermokleding zorgt dat je lichaam droog en op temperatuur blijft. Niet alle thermokleding is geschikt voor in de winter. Lees meer...

1-24 van 279

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1-24 van 279

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wintersport thermokleding

Als je op de wintersport gaat is het belangrijk de juiste kleding aan te trekken, zodat je warm en droog blijft. Thermokleding heeft als hoofdfunctie het lichaam op temperatuur te houden. Op ondergoed na is thermokleding de kledinglaag die het meest dicht op de huid zit. Deze moet transpiratievocht daarom goed af kunnen voeren zodat het lichaam niet afkoelt en droog blijft. Lees verder om meer te weten te komen over thermokleding en de andere lagen die je kunt dragen als je gaat wintersporten.

Het 3-lagen systeem

Het 3-lagensysteem is bedacht als basis om je op de juiste manier aan te kleden tijdens het (winter)sporten. Als je je inspant wordt je warm, terwijl je, als je even stil staat, snel afkoelt. Door je te kleden volgens het 3-lagensysteem ben je op alles voorbereid. Elke laag heeft zijn eigen functie:
 • Laag 1 is de basislaag of onderlaag: thermokleding. Deze laag zorgt dat je droog blijft en dat je warm of juist koel blijft aanvoelen.
 • Laag 2 is de isolerende laag of tussenlaag: skipulli. Deze laag houdt de warmte vast en voert het vocht af.
 • Laag 3 is de waterdichte laag of buitenlaag: skijas. Deze laag beschermt je tegen regen, sneeuw en wind.

  Als eerste laag kun je thermokleding dragen, dat als functie heeft je lichaam warm te houden of juist te verkoelen en het afvoeren van transpiratievocht. Thermokleding weet je bestaande lichaamswarmte goed vast te houden doordat er lucht tussen je huid en het thermo ondergoed zit. Hoe dikker het thermo ondergoed en hoe ruimer deze om het lichaam valt, hoe meer lucht er wordt vastgehouden en hoe meer warmte dit biedt. Hoe dunner het thermo ondergoed en hoe strakker deze om het lichaam zit, des te sneller zweet kan worden afgevoerd. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de activiteit die je gaat doen, kies je het juiste thermo ondergoed.

  Winter versus zomer thermokleding

  Thermokleding kun je het hele jaar door dragen. In de winter zorgt thermokleding ervoor dat je warm blijft en beschermt het je tegen de kou. In de zomer zorgt thermokleding er juist voor dat je lichaam afkoelt en droog en comfortabel blijft aanvoelen. Op een warme dag in de zomer verlies je veel vocht tijdens het bewegen. Thermokleding werkt dan verkoelend. Hoe dunner de thermo is en hoe strakker deze om het lichaam zit, hoe meer de nadruk op het afvoeren van zweet ligt. Hoe dikker het thermo ondergoed is en hoe losser deze om het lichaam zit, hoe meer de nadruk op het vasthouden van lichaamswarmte ligt.

  Lees in de productomschrijvingen van de thermokleding of deze juist geschikt is te dragen in de winter of in de zomer. Ga tijdens je wintersport voor thermokleding die goed is in het afvoeren van transpiratie en het warm houden van je lichaam.

  Materialen

  Thermokleding moet multifunctioneel zijn. Het moet je lichaam warm houden, maar ook transpiratie afvoeren naar de volgende kleding laag. Te dikke wintersportondergoed kan het zweet niet goed afvoeren en doordat de kleding nat wordt zal je lichaam snel afkoelen na inspanning. Belangrijk is dat thermokleding goed aansluit om je lichaam. Thermokleding is over het algemeen elastisch, zodat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid. De meeste thermokleding wordt gemaakt van synthetisch textiel. Synthetische stoffen nemen nauwelijks vocht op en voeren transpiratie goed af. Daarnaast zijn deze stoffen licht van gewicht, drogen snel en behouden hun vorm. Thermokleding kan ook gemaakt worden van Merinowol. Merinowol is warm, kriebelt niet, isoleert en blijft fris ruiken.

  Soorten thermokleding

  Thermokleding is er in de vorm van een thermoshirt, thermobroek of zelfs een thermoset die beiden bevat. Thermoshirts zijn er met korte en met lange mouwen. Ook de thermobroeken zijn er in een korte en lange variant.

  Tips

  Lees de wasvoorschriften op het waslabel aan de binnenkant van de thermokleding. Het is belangrijk om de thermokleding volgens de wasvoorschriften te wassen, zodat de functies van de kleding behouden blijven.

  Ieder product heeft een uitgebreide productomschrijving. Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.
 • Summer Sale