10% extra korting in de wintersport shop

code: WINTER21NL

Skijassen

Een mooie skijas maakt jouw ski outfit helemaal af. Naast er goed uitzien is het ook belangrijk dat jouw skijas de juiste eigenschappen heeft om jou warm te houden op de piste. Wat deze eigenschappen zijn lees je hier.

Producten 1-24 van 264

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 264

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom geen standaard winterjas?

Een goede skijas is geen normale winterjas. Een skijas is gemaakt om actief bezig te zijn. Speciale eigenschappen zijn dat de skijas gemaakt is van ademende materialen waardoor je het niet snel heet zult hebben. De skijas is langer zodat deze niet opkruipt als je beweegt en de mouwen zijn wijder bij de ellebogen voor extra bewegingsvrijheid. Een skijas ventileert beter dan een winterjas, de skijas is er speciaal voor gemaakt om actief in bezig te zijn. Ten slotte is de skijas in staat transpiratievocht, gekregen van de onderste lagen, naar de buitenlucht af te voeren. Op de piste mag de skijas niet te warm zijn, maar wanneer je in de lift zit moet deze de warmte goed vast kunnen houden zodat je het niet koud krijgt.

Wat moet de skijas doen?

Een skijas is gemaakt om actief in te kunnen sporten. De binnenkant van de skijas moet er dus voor zorgen dat het zweet zo snel mogelijk naar buiten wordt afgevoerd. De buitenkant moet er voor zorgen dat er geen water naar binnen komt. De skijas moet winddicht en waterafstotend zijn. Om ervoor te zorgen dat je het niet te warm krijgt tijdens een afdaling zijn veel skijassen voorzien van ventilatieritsen onder de oksels. Deze kunnen tijdens een afdaling gemakkelijk geopend worden en in de lift weer dicht worden gedaan om de warmte binnen te houden. Neem geen al te dikke skijas. Als je de juiste outfit draagt krijg je het tijdens het afdalen vanzelf warm.

Welke skijas kopen?

Veel skijassen hebben een handig zakje op de mouw waar je de skipas in kunt doen. Deze mouw kun je gemakkelijk langs de scanners van de poortjes halen, zodat je niet steeds de pas uit je zak hoeft te halen. Ook zijn de meeste skijassen voorzien van een afneembare capuchon. Een capuchon kan goed van pas komen bij een ijzig koude wind of bij een sneeuwbui. Tijdens een sneeuwbui zorgt de skijas ervoor dat de sneeuw van de jas afrolt. De mouwen zijn voorzien van duimgaten zodat de mouwen niet opkruipen terwijl je bezig bent. In de binnenkant van de skijas bevindt zich een sneeuwvanger, die het sneeuw buitenhoudt als je ten val komt.

Tip

Maak je wintersport outfit helemaal af door je skijas te combineren met een bijpassende skibroek!