Drassig veld voetbalschoenen

Sorteer op sort-descending
Adidas-Kaiser-5-Cup
94,95 -5% 99,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

De voordelen van de schroefnop

Veel mensen denken dat het verboden is om op voetbalschoenen met stalen schroefnoppen te spelen, dit is niet hoe het is. Mits de noppen goed onderhouden worden mag hier op ieder veld mee gespeeld worden. De noppen mogen alleen geen scherpe randjes hebben. Deze schoenen hebben als groot voordeel dat ze veel grip hebben door de lange noppen, sterke. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor het spelen op natte, gladde velden. De schoenen zijn aangeduid met SG achter de productnaam, wat staat voor Soft Ground. Door de goede grip die de schoenen bieden, zijn deze zeer geschikt voor keep(st)ers.

De noppen kunnen verwisseld worden voor kortere noppen, wat de schoen geschikt maakt voor het spelen op drogere veldem. Doordat de noppen verwisselbaar zijn gaat de voetbalschoen langer mee. Zijn de oude noppen versleten, dan draai je er gemakkelijk nieuwe noppen onder.

De nadelen van de schroefnop

Naast bovengenoemde voordelen heeft de voetbalschoen met schroefnop ook nadelen. Doordat de voetbalschoen maar 6 tot 8 , vrij lange, noppen heeft, zijn de voetbalschoenen minder stabiel op een hardere ondergrond. Verder vragen deze schoenen om veel onderhoud en zijn ze dus niet geschikt voor spelers die na een training of wedstrijd niet meer naar hun schoenen om kijken.

Onderhoud

Het is belangrijk dat de voetbalschoenen schoon worden gehouden, niet alleen de bovenkant, maar ook zeker de onderkant. De schroefnoppen moet regelmatig losgedraaid worden om daarna de schroefnaad in te vetten met een zuurvrije vaseline. Daarna, als je de noppen weer vastdraait, is het belangrijk dat je de noppen niet té vast draait. Vast is vast!

Toch nog vragen over de voetbalschoenen met schroefnoppen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.