Voetbal

Voetbal is een veel beoefende sport over de hele wereld. In Nederland alleen al zijn er ruim 1,2 miljoen voetballers. Maar waarom is voetbal nu zo populair? Komt het door de saamhorigheid, of is het de mogelijkheid om jezelf helemaal uit te kunnen leven wat de sport zo aantrekkelijk maakt? En wat heb je allemaal nodig als je gaat voetballen?

Producten 1-24 van 3339

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 3339

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Benodigdheden

Om wedstrijden te kunnen voetballen heb je toch wel een aantal dingen nodig. Uiteraard kan er niet gevoetbald worden zonder een bal. Verder kun je naast het tenue, bestaande uit een voetbalshort, shirt en sokken, ook niet zonder voetbalschoenen. Onder de sokken dien je scheenbeschermers te dragen om wedstrijden te mogen spelen. Dames en oudere meiden dragen onder het shirt een sportbeha.

Alles wat tot nu toe genoemd is, is onmisbaar als je gaat voetballen. Daarnaast zijn er ook nog accessoires en kledingstukken die bijdragen aan een zorgeloos potje voetbal, maar waar je wel zonder kunt en die niet verplicht zijn. Zo dragen veel voetballers een slidingsbroek om de benen te beschermen bij het maken van een sliding. Een haarbandje zorgt dat haren niet in het gezicht komen en er zijn ook speciale bandjes die zorgen dat de scheenbeschermers op hun plaats blijven zitten tijdens het sporten.

Het is handig om al deze spullen op te kunnen bergen in een voetbaltas. Deze zijn speciaal gemaakt voor deze sport en veel van deze tassen hebben bijvoorbeeld een speciaal vak om de voetbalschoenen in op te bergen.

Van elite- tot volkssport

Vroeger was voetbal nog een sport die weggelegd was voor de rijkere bevolking, nu is het een sport die voor iedereen toegankelijk is. Er is alleen maar een bal en een tegenstander voor nodig en je kunt je de hele dag vermaken. Mensen met verschillende niveaus en uit verschillende culturen kunnen samen spelen op het veld, waar iedereen gelijk is.

Waarom nou juist voetbal?

Wanneer Oranje speelt telt Nederland opeens miljoenen bondscoaches, maar waarom is dat bij voetbal en niet bij bijvoorbeeld hockey of tennis? Voetbal is een sport zonder veel moeilijke regels, wat het gemakkelijk maakt voor de toeschouwer. Er zijn veel mogelijkheden en tactieken om een team op te stellen en iedereen heeft een andere mening over welke tactiek het best werkt.

Makkelijk te doen

Voetbal is laagdrempelig, het enige dat nodig is om te kunnen spelen is een voetbal. Er zijn meer dan 3000 verenigingen dus er is altijd wel een vereniging bij jou in de buurt waar je lid van kunt worden.

Er zijn veel voetbalvarianten waar geen heel team of tegenstanders voor nodig zijn, zoals bijvoorbeeld hooghouden, op doel schieten of latjetrap, waarbij je punten krijgt als je op de lat schiet.

Leren tijdens het voetballen

Als je sport ben je fysiek bezig en dit is goed voor je lichaam. Je speelt het in de buitenlucht, wat zorgt dat je frisse lucht binnenkrijgt. Trainen en wedstrijden spelen zorgt voor verbetering van je conditie, coördinatie en balcontrole.

Naast een fysieke bezigheid is voetbal ook een sociale bezigheid. Je speelt samen met je teamgenoten en met elkaar probeer je een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Je leert in een team te functioneren en daarnaast leer je om te gaan met overwinningen, maar ook met tegenslagen. De derde helft draagt uiteraard ook veel bij aan het sociale gedeelte van de sport.

Tip

Zorg ervoor dat je goed opgewarmd bent voordat je met de training of wedstrijd begint, dit verkleint de kans op blessures.

Veel voetbalplezier!

Toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.