Voetbal

Producten 1-24 van 2711

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 2711

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is voetbal?

Voetbal is een laagdrempelige sport, het enige dat nodig is om te kunnen spelen is een voetbal. Voetbal is een balsport waarbij twee teams van elf spelers proberen om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Er zijn meer dan 3.000 voetbalverenigingen dus er is altijd wel een voetbalvereniging bij jou in de buurt waar je lid van kunt worden. Er zijn ook veel voetbalvarianten waar geen heel team of tegenstanders voor nodig zijn, zoals bijvoorbeeld hooghouden, op doel schieten of latjetrap, waarbij je punten krijgt als je op de lat schiet.

Wat heb je nodig voor voetbal?

Om wedstrijden te kunnen voetballen heb je toch wel een aantal dingen nodig. Uiteraard kan er niet gevoetbald worden zonder een bal. Verder kun je naast het tenue, bestaande uit een voetbalshort, shirt en sokken, ook niet zonder voetbalschoenen. Onder de sokken dien je scheenbeschermers te dragen om wedstrijden te mogen spelen. Dames dragen onder het shirt een sportbeha.

Alles wat tot nu toe genoemd is, is onmisbaar als je gaat voetballen. Daarnaast zijn er ook nog accessoires en kledingstukken die bijdragen aan een zorgeloos potje voetbal, maar waar je wel zonder kunt en die niet verplicht zijn. Zo dragen veel voetballers een slidingsbroek om de benen te beschermen bij het maken van een sliding. Een haarbandje zorgt dat haren niet in het gezicht komen en er zijn ook speciale bandjes die zorgen dat de scheenbeschermers op hun plaats blijven zitten tijdens het sporten.

Het is handig om al deze spullen op te kunnen bergen in een voetbaltas. Deze zijn speciaal gemaakt voor deze sport en veel van deze tassen hebben bijvoorbeeld een speciaal vak om de voetbalschoenen in op te bergen.

Is voetballen gezond?

Tijdens het voetballen ben je veel in beweging en dat is goed voor je lichaam. Daarnaast voetbal je in meestal in de frisse buitenlucht. Trainen en wedstrijden spelen zorgt voor verbetering van je conditie, coördinatie en balcontrole.

Naast een fysieke bezigheid is voetbal ook een sociale bezigheid. Je speelt samen met je teamgenoten en met elkaar probeer je een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Je leert in een team te functioneren en daarnaast leer je om te gaan met overwinningen, maar ook met tegenslagen. De derde helft draagt uiteraard ook veel bij aan het sociale gedeelte van de sport.

Tip

Zorg ervoor dat je goed opgewarmd bent voordat je met de training of wedstrijd begint, dit verkleint de kans op blessures.

Ondertussen op het blog:
- De beste voetbalschoenen
- Welke voetbal moet ik kopen?
- Wat heb je nodig als je kind op voetbal gaat?