Arm- en kniebescherming volleybal

Tijdens het volleyballen maak je smashes, blocks en floaters, allemaal niet zonder gevaar natuurlijk! En als je dan ook nog eens een flinke duik moet maken om te voorkomen dat de tegenstander een punt maakt, is het natuurlijk wel zo fijn als je lichaam goed beschermd is. Er liggen dus constant blessures op de loer, maar wat kun je eraan doen om deze blessures te voorkomen? Lees meer...

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kniebescherming volleybal

Als je een duik of een val maakt, is de kans groot dat je op je knieën terechtkomt. Daardoor krijgen je knieën natuurlijk een flinke klap te verduren. Om te voorkomen dat je geblesseerd raakt aan je knieën, is het verstandig om kniebeschermers te dragen. Kniebeschermers zijn gemaakt van schokabsorberend materiaal, waardoor de val flink gedempt wordt en de gevolgen dus een stuk kleiner zijn! Daarnaast zorgen de kniebeschermers ervoor dat je knieën de grond niet raken, waardoor je ook geen nare wondjes op kunt lopen!

Kniebeschermers mogen niet knellen, maar ze mogen ook niet te los zitten. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ze gedurende de training of wedstrijd goed op hun plaats blijven zitten!

Armbescherming volleybal

Hoewel niet iedere volleyballer armbescherming draagt, vinden veel volleyballers het toch wel een fijne toevoeging aan hun volleybaloutfit. De armbescherming is verkrijgbaar in de vorm van een sleeve of een band en biedt voornamelijk bescherming aan de ellebogen. Veel armbescherming is, net als de kniebescherming, voorzien van een beschermende pad die gemaakt is van dempend materiaal. Tijdens het volleyballen is het heel logisch dat je armen voor de rest van het lichaam uitgaan, het is dan ook niet gek dat je bij een duik jezelf eerst opvangt met de ellebogen. Om te voorkomen dat je een wond, kneuzing of breuk aan zo’n duik of val overhoudt, is het heel verstandig om goede armbescherming te dragen!