Yoga sportbeha

Of je een sportbeha nodig hebt voor de yogales? Ja! Een yoga sportbeha biedt extra stabiliteit bij de borsten en draagt bij aan jouw comfort tijdens de verschillende asana’s. Lees meer...

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De voordelen van een yoga sportbeha

Door het dragen van een yoga sportbeha kun je alla asana’s soepeler uitvoeren waardoor je je beter kunt ontspannen. De borsten worden goed op de plek gehouden, ook als je asana’s uitvoert waarbij je je in onnatuurlijke houdingen bevindt. Daarnaast vragen sommige asana’s extra spierkracht van de borsten, een yoga sportbeha biedt hierbij extra ondersteuning.

Kortom: Een yoga sportbeha voegt wel degelijk iets toe!

Eigenschappen

Ademhaling is één van de belangrijkste onderdelen van yoga. De yoga sportbeha’s laten geen bandjes lopen over de schouderbladen, waardoor je vrijuit kunt ademen en bewegen. Let bij het kopen van een yoga sportbeha op dat deze niet te strak zit. Dit kan je beperken in je bewegingsvrijheid en de ademhaling.

Yoga sportbeha’s zijn verkrijgbaar met brede of juist dunne schouderbanden. De brede schouderbanden bieden meer stabiliteit en zullen geen afdruk achterlaten, bij de dunne schouderbanden gebeurt dit sneller. Om maximaal bij te dragen aan het draagcomfort hebben de yoga sportbeha’s geen sluiting, maar bestaan ze helemaal uit elastisch materiaal. Door dit draagcomfort ben je optimaal in staat om ook asana’s op je rug op de grond uit te voeren zonder dat bepaalde onderdelen van de beha irritaties veroorzaken.

Materiaal

Yoga sportbeha’s worden gemaakt van een zachte stof en bevatten geen (onnodige) naden. Deze combinatie zorgt ervoor dat je maximaal kunt ontspannen tijdens de yoga. Tevens zorgt het ademende materiaal ervoor dat transpiratievocht opgenomen en afgevoerd wordt, waardoor je huid droog blijft.