Yogakleding

Het is heel belangrijk om tijdens het yogaën de juiste kleding te dragen, de kleding bepaalt namelijk voor een groot gedeelte in hoeverre je in staat bent om de verschillende asana’s uit te voeren. Tijdens de yoga wil je natuurlijk volledig kunnen ontspannen en je lichaam voldoende ruimte geven om in alle vrijheid te kunnen bewegen. Lees meer...

Producten 1-24 van 86

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 86

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Duurzame yogakleding

Yoga kent een aantal duurzame termen, “ahimsa” is hier één van. Ahimsa betekent geweldloos en dit kun je zover doorvoeren als je zelf wilt! Als we alleen naar yoga kijken, kun je ahimsa toepassen door duurzame yogakleding (en –accessoires) te kopen. Urban Goddess is een voorloper op het gebied van duurzame yogakleding, zij werken namelijk uitsluitend met GOTS gecertificeerde materialen. De Global Organic Textile Standard is een standaard die bepaalt wanneer je een product biologisch mag noemen. De GOTS kijkt hiervoor niet alleen naar de gebruikte materialen, maar houdt het hele proces (van grondstof tot product) onder de loep. Op deze manier is er bijvoorbeeld ook extra aandacht voor goede arbeidsomstandigheden en het verminderen van uitstoot van broeikasgassen.

Eigenschappen

Allereerst is het belangrijk dat de yogakleding comfortabel zit, het laatste dat je wilt is belemmerd worden in je bewegingsvrijheid. De kleding moet dus ruim genoeg zijn, maar let op, té ruim is ook niet goed! Met te veel stof om je heen, kun je waarschijnlijk moeilijk in de juiste positie komen en raak je wellicht verstrikt in je eigen kleding en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar comfort heeft bijvoorbeeld ook te maken met irriterende naadjes, die kunnen je natuurlijk alleen maar afleiden tijdens de yoga...

Heb jij het altijd al warm? Dan is het verstandig om jezelf luchtig te kleden voor het yogaën! Maar als jij het meestal koud hebt, dan is het natuurlijk slim om een lekkere sweater of vest aan te trekken. Het dragen van een vest of sweater is aan het begin van de yogales sowieso een goed idee, op die manier kun je je lichaam de tijd geven om rustig op te warmen! Als je lichaam dan op een comfortabele temperatuur is, kun je de sweater of het vest eventueel uitdoen.

Tip

Ben je benieuwd of jouw nieuwe yogabroek of yogatop duurzaam is? Lees dan de productomschrijving! Hierin staat precies beschreven of het kledingstuk duurzaam is en in welke mate.