Badpakken

Een badpak wordt veel gedragen door wedstrijdzwemsters, maar ook op het strand of bij het zwembad loop je er hip bij in een badpak. Er zijn verschillende soorten badpakken. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een badpak. Lees meer...

Producten 1-24 van 105

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 105

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Zwemmen

Het badpak komt terug! Wedstrijdzwemsters zwemmen in een badpak, maar ook op het strand en in het zwembad zie je weer steeds meer mensen in badpak. Naast dat het badpak comfortabel is om in te zwemmen, loop je er ook nog eens hip bij door de vrolijke en strakke kleuren en designs.

Waar je op kan letten bij de aanschaf van een badpak is wat voor rug het badpak heeft. Dit kan een muscleback zijn waarbij de schouderbanden in het midden bij elkaar komen. Het voordeel hiervan is dat je veel bewegingsvrijheid, flexibiliteit en comfort hebt. Als het badpak geen muscleback heeft, let er dan op of de schouderbandjes verstelbaar zijn. Een badpak moet goed aansluiten.

Materiaal en technologieën

Veel badpakken worden gemaakt van onder meer polyester. Polyester is een duurzame stof die lang mee gaat, snel droogt en kreukherstellend is.

Sommige merken passen een speciale techniek toe bij het maken van een badpak. Zo past Speedo de SpeedFit technologie toe. Deze techniek helpt om het lichaam in de juiste positie te zetten waardoor je je techniek makkelijker kunt verbeteren. Daarnaast zorgt deze techniek voor een lichte borstondersteuning. Ook maakt Speedo gebruik van de Endurance+ technologie. Deze techniek zorgt voor een betere pasvorm, meer duurzaamheid en een zacht en comfortabel gevoel. Endurance+ is 100% chloorbestendig en sneldrogend. Aqua Sphere past de Xlance Eco technologie toe. Deze techniek zorgt ervoor dat het badpak chloorbestendig, UV-beschermend en vormhoudend is.

Tip

Strek tijdens het passen je armen boven je hoofd om te checken of het badpak goed blijft zitten.
Houd er rekening mee dat een badpak in het water ruimer wordt, dus koop het badpak niet te groot.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.