Triathlon wetsuits

Het uitzoeken van welke kleding je tijdens een triathlon draagt, kan soms een hele klus zijn! Maar je kunt jezelf ook een hoop stress en tijd besparen door een goede triathlon wetsuit te kopen! Een triathlon wetsuit is geschikt om te dragen tijdens alle onderdelen van de triathlon. Lees meer...
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Triathlon pak, trisuit of triathlon wetsuit?

Een triathlon wetsuit wordt ook wel een trisuit of een triathlon pak genoemd, maar dit komt natuurlijk allemaal op hetzelfde neer! Het is een pak die helemaal uit één deel bestaat, waardoor het pak goed blijft zitten en niet afzakt. Een triathlon wetsuit wordt gemaakt van sneldrogend materiaal, waardoor je na het onderdeel zwemmen weer snel droog bent om door te gaan naar het volgende onderdeel. Om het onderdeel fietsen zo soepel mogelijk te laten verlopen, zit er een dunne zeem in het pak. De zeem zorgt ervoor dat je op de fiets extra comfort ervaart, maar veroorzaakt geen irritatie tijdens het hardlopen.

Tijdswinst

Het belangrijkste voordeel van een triathlon wetsuit is natuurlijk de tijdswinst! Sommige triathleten kiezen ervoor om zichzelf na ieder onderdeel om te kleden, maar hierbij gaat een hoop kostbare tijd verloren. Als je voor een nieuwe PR gaat, kun je er dus maar beter voor kiezen om een triathlon wetsuit aan te doen!

Tip

Een triathlon wetsuit moet nauw aansluiten op het lichaam, zodat je tijdens de drie onderdelen zo min mogelijk weerstand ervaart.