Zwemslips

Een zwemslip is een strakke zwembroek en wordt ook wel een ballenknijper genoemd. Door het gestroomlijnde model zijn zwemslips onder wedstrijdzwemmers heel populair, maar ook voor recreatief gebruik misstaat een zwemslip niet. In sommige landen mag je zelfs alleen met een zwemslip aan het zwembad in. Lees meer...

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gestroomlijnd

Een zwemslip sluit strak om je lichaam aan en biedt daardoor weinig weerstand. Een zwemslip wordt dan ook altijd door wedstrijdzwemmers gedragen. Uiteraard kun je als recreatieve zwemmer ook prima een zwemslip kiezen, gezien veel mensen dit simpelweg lekkerder vinden zitten. Belangrijk is dat je de juiste maat draagt. Een te strakke zwemslip gaat knellen en een te grote zwemslip kan afzakken. Hou er rekening mee dat de zwemslip in het water ruimer wordt, dus koop de slip niet te groot.

Bijna alle zwemslips hebben een aantrekkoord, zodat deze goed aansluiten op je lichaam. Er zijn zwemslips die bescherming bieden tegen Uv-straling. Welke specifieke eigenschappen de zwemslips hebben, kun je lezen in de uitgebreide productomschrijvingen.

Technieken

Speedo is een gespecialiseerd zwemmerk en gebruikt een speciale techniek bij het maken van de zwemslips, zoals de Endurance10 technologie. Deze techniek zorgt voor een betere pasvorm en een zacht en comfortabel gevoel. Daarnaast is een zwemslip gemaakt met Endurance10 100% chloorbestendig en sneldrogend. Het merk Arena past de MaxLife technologie toe, waardoor de zwemslip zeer zacht aanvoelt, een goede pasvorm heeft en chloorbestendig is.

Tips

Na het zwemmen kan je de zwemslip het beste meteen uitspoelen met zoet, chloorvrij en koud water. Was thuis je zwemslip volgens de wasvoorschriften, deze staan beschreven op het label aan de binnenkant van de slip.

In sommige landen mag je alleen met een zwemslip aan het zwembad in. Een zwemshort is dan niet toegestaan. Check dit eventjes voordat je op vakantie gaat.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.