De tennisbaan op me Lacoste

Oorspronkelijk werd tennis gespeeld in een overhemd met lange mouwen en een geplooide broek (incl. riem!), maar daar bracht René Lacoste in de jaren ‘20 van de 20e eeuw verandering in! Lacoste had comfort hoog in het vaandel staan en was van mening dat kleding aan moest sluiten bij de specifieke activiteit waar het voor gemaakt was. De mouwen van de originele tennisshirts werden korter gemaakt en zo is de eerste comfortabele polo ontstaan!

Wist je dat... Lacoste het eerste merk is dat hun logo aan de buitenkant van de kleding borduurde? Eerder zaten logo’s altijd verstopt aan de binnenzijde!

Sporter én uitvinder

Ondertussen stond René Lacoste nog altijd op de tennisbaan en kreeg tijdens de vele trainingen steeds meer ideeën! Zo ontwierp hij onder andere een machine die tennisballen afschiet, waardoor je ook in je eentje kunt trainen. Maar ook deed hij uitvindingen die zijn spel ten goede zouden komen, zo ontwierp hij een handvat voor de houten tennisrackets en later heeft René Lacoste het metalen tennisracket uitgevonden!

Wist je dat... “Le Crocodile” de bijnaam was van de oprichter van René Lacoste? Dit verklaart natuurlijk waar hun leuke logo vandaan komt!

Complete Lacoste tennisoutfit

Hoewel de polo het meest bekende kledingitem is uit de Lacoste collectie, heeft dit merk nog veel meer kledingstukken en accessoires voor op en rond de tennisbaan! Dat veel bekende tennissers regelmatig te zien zijn in hun Lacoste tennisoutfit is dan ook helemaal niet zo gek, de tenniskleding van Lacoste zit namelijk heel comfortabel en dat komt de tennisprestaties alleen maar ten goede!

Een potje tennis begint natuurlijk met een goede warming-up, op de koudere dagen komt een Lacoste trainingspak dan goed van pas. Het trainingspak houdt het lichaam warm en verkleint daardoor de kans op blessures! Als de spieren eenmaal goed opgewarmd zijn, kun je je klaar gaan maken voor de wedstrijd (of de training).

Op de tennisbaan wil je er natuurlijk wel een beetje fashionable bijlopen, dat hoort er een beetje bij toch? Lacoste combineert comfort en elegantie, waardoor je met een polo en short van Lacoste dus nooit de plank misslaat! De Lacoste polo is natuurlijk niet voor niets zo populair geworden. De polo behoudt zowel zijn kleur als zijn vorm heel lang, waardoor je jaren plezier kunt hebben van de polo! Ook de short is natuurlijk voorzien van de bekende krokodil en is daarmee een echte eyecatcher. Uiteraard heeft de short twee steekzakken waar je de tennisballen in kunt bewaren, wel zo handig!

De sneakers van Lacoste ken je waarschijnlijk wel, maar ken je de Lacoste tennisschoenen ook al? De tennisschoenen zijn, zoals je van Lacoste mag verwachten, van hoge kwaliteit, ze gaan dus lang mee en hebben daardoor een duurzaam karakter. Daarnaast zijn ze bijzonder stijlvol, waardoor je mentaal al 15-0 voor staat! Om je outfit helemaal compleet te maken, heeft Lacoste ook speciale sportsokken. Deze sokken zijn extra verstevigd rond de tenen en de hielen, waardoor ze gerichte demping bieden en de sokken goed op hun plek blijven zitten.

Tip: Schijnt de zon? Een Lacoste tenniscap zorgt ervoor dat je geen last hebt van de zon en je je helemaal kunt focussen op de wedstrijd!