"Je gaat het pas zien als je het doorhebt "

De historie

Johan Cruijff kon soms simpelweg niet wennen aan bepaalde dingen, bijvoorbeeld als hem verteld werd wat te doen en wat te dragen tijdens zijn carrière als profvoetballer. Dit ongemak inspireerde Cruijff om in 1979 zijn eigen sportmerk op te starten in Barcelona.

Door samen te werken met een Italiaanse modeontwerper werd Cruyff in de jaren tachtig steeds populairder. Het merk was al snel op de voetbal-, tennis- en hockeyvelden te vinden en ook in het straatbeeld konden we niet om Cruyff heen.

Niemand beter dan Johan Cruijff zelf begreep de kracht van uiterlijke verschijning en stijl. Op het veld overheerste de focus en aanwezigheid van Cruijff, buiten het veld had hij een scherpe en stijlvolle uitstraling, iets wat ook nu nog terugkomt in het merk Cruyff. De combinatie van voetbal, mode en elegantie was iets nieuws en compleet anders, ook wel Football Luxury genoemd. Football Luxury zal voor altijd verbonden zijn met Cruijff!

Vandaag de dag zijn de combinatie van functie, stijl en zelfvertrouwen verbonden met de ziel van het merk Cruyff. Hoge kwaliteit, functionele ontwerpen, comfort en elegantie staan hoog in het vaandel en zit diep verweven in alle collecties. Het merk Cruyff maakt zowel hoogwaardige schoenen als kleding waarbij je het gevoel hebt altijd voor te lopen op de rest.


Cruyff teamwear

Sinds begin 2022 is de Cruyff Teamwear lijn beschikbaar en deze is exclusief verkrijgbaar bij Plutosport! Wij als Plutosport zijn enorm trots op deze kwalitatieve en unieke collectie! De Teamwear collectie is ontwikkeld voor iedere sporter, rijk of arm, beginnend of gevorderd en van jong tot oud.

 

Gepassioneerd · Eigenzinnig · Verbindend · Toegankelijk

Je moet schieten, anders kun je niet scoren

Cruijff was zowel op het veld als daarbuiten ontzettend gepassioneerd. Deze passie zie je ook terug in het merk Cruyff. De collecties moeten kwalitatief goed zijn, álles moet kloppen. Het materiaal, de kleuren en de pasvorm… Alles voldoet aan de Cruyff eisen!

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

Gedurende zijn hele leven was Cruijff eigenzinnig en onderscheidde hij zich doordat hij alles nét even anders deed dan de rest en dan vooral door op zijn eigen intuïtie te vertrouwen. Ook deze collectie is nét anders dan andere teamwear lijnen. Unieke kleuren en een comfortabele fitting zorgen dat je deze kleding ook voor en na het sporten wilt blijven dragen.

Alleen kun je niets, je moet het samen doen

Cruijff wist als geen ander dat je, ook al kun je nog zo goed voetballen, nergens bent zonder je teamgenoten. Zowel op als naast het veld. De teamwear lijn van Cruyff verbindt. Niet alleen door de eenheid in kleuren, maar ook doordat iedereen, zodra de kleding wordt gedragen hetzelfde en dus even belangrijk is. Sport is mooi en samen sporten is nóg mooier!

Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken

Zoals Cruijff vond dat sporten voor iedereen toegankelijk moest zijn, zo is ook de Cruyff collectie voor iedereen toegankelijk.  De collectie is geschikt voor iedereen, ongeacht je geslacht, afkomst of niveau.

De collectie

Wat Cruyff teamwear uniek maakt

Cruyff kleuren
De kleuren van de Cruyff Teamwear collectie zijn uniek! De opvallende combinaties zijn nét even anders dan de rest. Het zijn kleuren waarmee je zowel tijdens als voor en na het sporten prima voor de dag kunt komen.

Turn tech technology
De Cruyff shirts, shorts, broeken en trainingspakken zijn gemaakt van het hoogwaardige en zachte Turn Tech Technology polyester. Dit materiaal zorgt dat de kleding niet schuurt, optimaal ademt en jouw lichaamstemperatuur op peil blijft.