Zwembrillen

Een zwembril beschermt je ogen en zorgt ervoor dat je goed onder water kunt kijken. Er zijn verschillende soorten zwembrillen. Of je nu een recreatieve of een wedstrijdzwemmer bent, voor iedereen hebben wij passende zwembrillen. Lees meer...

Producten 1-24 van 45

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 45

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten zwembrillen

Er zijn verschillende soorten zwembrillen. Diverse merken bieden deze zwembrillen aan voor heren, dames en kinderen. Het belangrijkste is dat een zwembril goed aansluit op het hoofd. Waar je op kan letten bij de aanschaf van een zwembril is of deze verstelbaar is. Als de neusbrug verstelbaar is kan dat op verschillende manieren. Als de neusbrug het monobloc-systeem bevat, past deze zich automatisch aan en is verstellen niet nodig. Een neusbrug kan ook een afstelbaar systeem bevatten, waarbij je de bril zelf kan verstellen. Ook is er een systeem met verwisselbare neusbrug en 3 verschillende maten.

Ook de kleur van de glazen is iets waar je op moet letten bij de aanschaf van een zwembril. Zwem je in een buitenzwembad of in een zwembad met veel licht, ga dan voor een zwembril met donkere of fotochrome glazen. Fotochrome glazen passen zich automatisch aan aan het omgevingslicht. In een zwembad met weinig licht kun je beter kiezen voor een zwembril met heldere of lichtgekleurde glazen.

Over het algemeen zitten de grotere zwembrillen comfortabeler, maar ben je een wedstrijdzwemmer kies dan voor een kleinere zwembril. Een kleinere zwembril biedt minder weerstand. Zwem je binnen als wedstrijdzwemmer, dan is de stroomlijning het belangrijkste aspect. Zwem je ook buiten wedstrijden, dan heb je een zwembril nodig die een bredere blik biedt en bescherming biedt tegen de zon.

Onderhoud

Houd rekening met de volgende punten om de kwaliteit van je zwembril te behouden en de levensduur te verlengen:
 • Spoel je zwembril na ieder gebruik af met helder/koud water
 • Laat je zwembril niet in zonlicht liggen. Zonlicht kan het elastiek en sommige andere onderdelen beschadigen
 • Bescherm je bril en dan vooral de glazen tegen zout en vet
 • Raak de glazen aan de binnenkant niet aan, ook niet met een doek. De dampwerende laag kan dan beschadigd raken

 • Tip

  De bandjes van de zwembril mogen niet te strak zitten. Zorg dat je zwembril goed aansluit en comfortabel zit!
  Iedere zwembril op onze website heeft een uitgebreide productbeschrijving.

  Heb je toch nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.