Hockeykleding dames

Zowel tijdens een hockeytraining als tijdens een hockeywedstrijd is het heel belangrijk om de juiste kleding te dragen! Goede hockeykleding voor dames zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft, dat je veel bewegingsruimte hebt en dat je je comfortabel erin voelt. Lees meer...

Producten 1-24 van 124

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 124

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hockeykleding voor dames

Hockeysokken

Hockeysokken zijn lange sokken die tot net onder de knie komen. Onder de sokken draag je scheenbeschermers, het is dus belangrijk dat de sokken daar ook voldoende ruimte voor bieden. Naast dat de sokken ervoor zorgen dat de scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten, zorgen de hockeysokken er ook voor dat eventueel transpiratievocht afgevoerd kan worden en de voeten dus comfortabel aan blijven voelen!

Hockeyrokje

Hoewel je als hockeyster ook voor een hockeybroekje kan kiezen, geven veel vrouwen toch de voorkeur aan een hockeyrokje. De twee grote voordelen van een hockeyrokje zijn dat het veel bewegingsvrijheid biedt en dat het er natuurlijk leuk uitziet, wat veel vrouwen ook niet onbelangrijk vinden. Een hockeyrokje wordt ook wel een skort genoemd, dit is een combinatie van een skirt (rok) en een short (broekje).

Hockeyshirt

Gaat jouw voorkeur uit naar een hockeyshirt of een hockeypolo? Hoewel de polo voorheen een vast onderdeel van het hockeytenue was, zie je nu steeds meer hockeyshirts bij veel teams! Ten opzichte van het hockeyshirt heeft de hockeypolo een iets netter uiterlijk, maar qua eigenschappen maakt het niet uit of je voor een shirt of een polo kiest. Zowel de shirts als de polo’s worden namelijk vaak gemaakt van polyester, deze stof heeft als eigenschap dat het transpiratievocht direct naar buiten afvoert en het lichaam dus droog en fris blijft!

Trainingspak

Ook een trainingspak mag natuurlijk niet ontbreken in jouw hockeygarderobe! Een trainingspak bestaat uit een trainingsbroek en een trainingsjack of een trainingssweater en zorgt ervoor dat jij het nooit koud krijgt op het veld. Zoals de naam al doet vermoeden, draag je een trainingspak tijdens de hockeytraining. Maar ook tijdens de warming-up en als je reserve zit, kan het trainingspak goed van pas komen! Door een trainingspak te dragen, voorkom je dat je spieren koud worden en verklein je de kans op blessures.

Tip

Zijn jullie op zoek naar hockeykleding voor het hele team? Plutosport heeft een eigen bedrukkingsservice en kan de kleding voorzien van o.a. het clublogo, een rugnummer en een naam!