Dames Schaatsen

Zodra de temperatuur richting het nulpunt daalt, begint de Elfstedenkoorts te stijgen! Nederland haalt massaal zijn schaatsen uit het vet en wacht in spanning af of er weer op natuurijs geschaatst kan worden… Kun je echt niet wachten? Dan kun je natuurlijk altijd een kunstijsbaan op zoeken! Lees meer...

Producten 97-120 van 199

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 97-120 van 199

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Welke schaatsen kiezen?

Het belangrijkste onderdeel van de schaatsoutfit is natuurlijk de schaatsen, maar hoe weet je nu welke schaatsen de juiste zijn voor jou? Ben je al een gevorderde schaatsster? Dan is de kans groot dat je kiest voor noren, deze schaatsen zijn namelijk gemaakt om lange slagen mee te maken. Ben je op zoek naar fijne schaatsen die ook geschikt zijn voor minder beoefende schaatssters, dan kun je het beste kiezen voor ijshockeyschaatsen of kunstschaatsen. Deze schaatsen hebben een kort glij-ijzer, waardoor je er zeer wendbaar op bent. Als je echt nog geen enkele ervaring op het ijs hebt, kun je ook op safe gaan en kiezen voor een paar glij-ijzers. Glij-ijzers bind je onder je gewone schoenen, waardoor je met je schoenen direct op de ijzers staat en je dus zeer veel stabiliteit hebt.

Waarom speciale schaatskleding?

Als je gaat schaatsen is het belangrijk dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt, de schaatskleding moet dus zeer elastisch zijn. Veel schaatssters kleden zich aan de hand van het drielagensysteem, waardoor je zeer flexibel bent als je het toch te warm of te koud hebt. Veel schaatskleding is gemaakt van lycra, een zeer soepel materiaal. Maar als je het snel koud hebt, kun je misschien beter kiezen voor thermo schaatskleding.

Waarom schaatsaccessoires?

Schaatsen doe je natuurlijk altijd in een koude omgeving, het is dan ook geen overbodige luxe om handschoenen, een muts en eventueel een sjaal of nekwarmer te dragen.