Dames schaatskleding

Schaatsen doe je altijd in een koude omgeving, het is daarom belangrijk dat alle schaatskleding vocht afvoerend werkt. Je moet er natuurlijk niet aandenken dat het natte zweet op je lichaam koud wordt, dan krijg je het voorlopig niet meer warm. Maar waar moet je nog meer op letten als je schaatskleren aan gaat schaffen? Lees meer...

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 91

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Thermokleding voor dames

Een droog lichaam is veel langer in staat om zichzelf warm te houden dan een nat lichaam, het is dus heel belangrijk om kleding te dragen die transpiratievocht naar buiten af kan voeren. Thermokleding beschikt over deze eigenschap en kan hierdoor ook de temperatuur van het lichaam reguleren, waardoor je het niet snel te warm of te koud zult krijgen. Vooral thermoshirts met lange mouwen zijn populair bij schaatsers, door de soepele stof behoud je de grote bewegingsvrijheid en het thermoshirt kan goed de lichaamswarmte vasthouden.

Schaatsjack voor dames

Net als de thermokleding moet ook het schaatsjack vocht afvoerend zijn, alleen dan blijft het lichaam droog en warm! Daarnaast is het belangrijk dat het schaatsjack winddicht is, zo kun je de lichaamswarmte goed vasthouden in de jas. Ga je buiten schaatsen? Dan is het goed om rekening te houden met de weersomstandigheden. Gaat het sneeuwen? Zorg er dan voor dat je een wind- én waterdicht schaatsjack aantrekt!

Schaatsbroek voor dames

Schaatsbroeken zijn verkrijgbaar als salopette of als tight. De salopette heeft twee banden over de schouders lopen, waardoor de schaatsbroek goed blijft zitten en je rug ook (gedeeltelijk) warm gehouden wordt. De schaatstight kenmerkt zich door de band rond de heupen/taille, waardoor ook deze schaatsbroek natuurlijk niet zomaar afzakt. Schaatsbroeken zijn veelal verkrijgbaar in twee verschillende materialen, namelijk thermo of lycra. De thermo schaatsbroek is wat warmer, maar daarentegen is de lycra schaatsbroek wat soepeler.

Tip

Ga je buiten schaatsen en staat er een behoorlijk frisse wind? Kijk dan of het mogelijk is om een thermobroek te dragen onder je schaatsbroek, dan blijven je beenspieren ook lekker warm!