Trainingsjacks voor dames

Het is belangrijk om je spieren warm te houden, juist voor en na je voetbaltraining- of wedstrijd. Een trainingsjas zorgt dat je spieren warm worden of blijven. Warme spieren zijn minder gevoelig voor spierscheuringen en andere blessures.

Lees meer...

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Functie trainingsjas

Ga je voetballen, dan is het belangrijk dat je spieren warm zijn. Koude spieren zijn veel gevoeliger dan blessures omdat ze minder soepel zijn. Een warming-up is dan ook noodzakelijk voordat je gaat trainen of een wedstrijd gaat spelen. Daarbij is het belangrijk dat je je warm genoeg kleedt. Een trainingsjas biedt uitkomst. Houd de trainingsjas tot het eind van de warming-up aan. Je bovenlichaam blijft dan warm en je vat geen kou. Als je bovenlichaam warm is, is het voor de rest van je lichaam ook makkelijker om warm te blijven.

Na je voetbaltraining- of wedstrijd koelt je lichaam snel af. Het is verstandig een cooling-down te doen na het voetballen. Je lichaam koelt dan geleidelijk aan af, waardoor de kans op spierpijn afneemt. Trek je trainingsjas weer aan tijdens de cooling-down. Hiermee voorkom je dat je lichaam te snel afkoelt. Doe je dit niet, dan zal de spierpijn de volgende dag aanzienlijk erger zijn.

Details

De trainingsjasjes zijn voorzien van details. Te denken valt aan steekzakken met of zonder ritssluiting, elastische boorden en een capuchon. De meeste trainingsjassen zijn voorzien van een volledige ritssluiting, maar er zijn ook trainingsjasjes met een halve ritssluiting.

De meeste trainingsjacks zijn gemaakt van polyester. Polyester is licht van gewicht, droogt snel en behoudt zijn vorm. Daarnaast is een belangrijke eigenschap van polyester dat het vocht goed kan afvoeren. Zo blijft je lichaam, ondanks dat je transpireert, droog en comfortabel aanvoelen.

Tips

Was je trainingsjas volgens de wasvoorschriften. Deze zijn te vinden op het label aan de binnenkant van de jas.
Combineer je trainingsjas met een trainingsbroek en ga goed voorbereid het voetbalveld op.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.