Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Yoga broeken

Yoga kleding moet jou in staat stellen om de wereld om je heen even te vergeten. Om helemaal in de yoga oefeningen op te kunnen gaan mogen er geen scherpe naden, afzakkende broeken of touwtjes zijn die jou af kunnen leiden. De kleding moet dan ook aan bepaalde eisen voldoen. Lees meer...

1-24 van 27

Pagina:
  1. 1
  2. 2

1-24 van 27

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Details

Het draagcomfort van yogakleding moet optimaal zijn, daarom zijn de meeste naden weggewerkt, zitten er geen overbodige ritsjes en zijn koordjes aan de broek en zal je ook niet snel een merkje in de broek vinden.

Yoga kleding is vaak gemaakt van (biologisch) katoen. Deze zachte stof is licht en zacht en daardoor voelt kleding gemaakt van deze materialen als een tweede huid!

Strak vs. ruim

Yoga kleding moet je vooral veel bewegingsvrijheid bieden, hierin kun je kiezen tussen ruime kleding of juist strakke kleding. Ruime yoga broeken zijn aan de onderkant van de pijpen vaak voorzien van een boord, zodat de broek bij de hoofdstand niet halverwege je bovenbenen hangt!

Lang vs. kort

Er bestaan veel verschillende soorten yoga, het is dus logisch dat er ook verschillende soorten yogakleding bestaan. Bij de intensievere vormen van yoga (bijvoorbeeld bikram yoga) kan het wenselijk zijn om een korte broek te dragen, terwijl het hatha yoga fijner is in een langere broek.

Tips

Draag je liever een yoga broek die helemaal strak om de benen valt? Kijk dan eens bij de leggings.

Je kunt de asana’s het beste uitvoeren op blote voeten. Sokken of schoenen verminderen je grip op de yogamat en daardoor zou je uit kunnen glijden.