Ecco

In 1963 hebben de Deense Karl en zijn vrouw Birte het schoenenmerk Ecco opgericht. Al vanaf de oprichting heeft Ecco comfort en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door hun wetenschappelijke onderzoek naar de voeten, wisten zij zeer fijne schoenen op de markt te brengen! Ecco heeft inmiddels vele collecties ontwikkeld, deze schoenen hebben natuurlijk vele verschillende kenmerken en daardoor is er voor iedereen wel een geschikt paar Ecco schoenen te vinden.

Ecco is steeds op zoek naar de ideale combinatie tussen uiterlijk en gevoel, hiervoor gebruiken zij prachtige stoffen en leuke designs. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg voor Ecco. Ze maken vaak gebruik van huiden die afkomstig zijn uit de vleesindustrie, maar ook het leer van de Yak uit de Himalaya is een zeer geliefd materiaal bij Ecco.

Naast de nette schoenen en sneakers voor het dagelijks leven, heeft Ecco zich ook nog gespecialiseerd in een aantal sporten. Ecco heeft bijvoorbeeld zeer technische wandelschoenen, waar je zonder enige moeite de hele dag op kunt lopen! Maar ze hebben ook fijne slippers en sandalen, deze zijn natuurlijk zeer geschikt om te dragen tijdens de warmere dagen of als je op vakantie bent.

Technologieën

Ecco heeft het gehele productieproces van de schoenen in eigen hand, zo hebben ze eigen leerlooierijen en eigen schoenenfabrieken. Hierdoor kunnen ze verbeteringen snel doorvoeren en gaat er geen tijd verloren! Ecco is (letterlijk en figuurlijk) constant in beweging.

Ecco Fluidform technologie

Meer dan dertig jaar heeft Ecco aan de Fluidform technologie gewerkt en dat was het meer dan waard! Met de Fluidform technologie is het mogelijk om een schokabsorberende en ergonomische zool te creëren, die in vloeibare vorm in de mal van de schoen gegoten kan worden. De zool en het bovenwerk zullen zich direct aan elkaar hechten, waardoor er verder geen extra naden of lijm nodig zijn. De zolen die gemaakt worden met de Fluidform technologie zijn licht en flexibel!

Ecco Biom natural motion technologie

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is de Biom natural motion technologie gebaseerd op de natuurlijke vorm en de natuurlijke beweging van de voet. Schoenen die ontwikkeld zijn met de Biom natural motion technologie staan garant voor soepele en krachtige bewegingen, waardoor je spieren sterker worden met elke stap! De Biom natural motion schoenen omhullen de rondingen van de voet perfect, waardoor je het ultieme gevoel van vrijheid ervaart alsof je op blote voeten loopt.