Fietsschoenen voor heren

Hou jij van mountainbiken of wielrennen? Speciale fietskleding zorgt ervoor dat je comfortabel op de fiets stapt. Misschien nog wel belangrijker zijn fietsschoenen. Het zijn de schoenen die de kracht van je lichaam overbrengen op de pedalen en de fiets. Waar moeten fietsschoenen aan voldoen? Lees meer...

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom geen gewone schoenen?

Tijdens lopen is het belangrijk dat je voet een goede afwikkeling kan maken. Je hebt dan wat extra ruimte nodig in je schoenen. Op de fiets hoeven je voeten deze afwikkeling niet te maken en is het juist van belang dat er zoveel mogelijk kracht van de schoenen naar de pedalen overgebracht kan worden. In een fietsschoen heb je daarom minder ruimte nodig, extra ruimte van 2- 3 millimeter voor de langste teen is voldoende. Naast de ruimte zijn er nog meer eigenschappen waar een fietsschoen aan moet voldoen.

Eigenschappen

Om te beginnen moeten schoenen natuurlijk lekker zitten. Er moet wel een beetje ruimte in de schoenen zitten, omdat je voeten uitzetten naarmate je een lange fietstocht maakt. Je mag geen drukkend gevoel ervaren op de breedste plekken van je voeten. Uiteindelijk leidt dit tot irritatie en pijn en dat is niet de bedoeling. In de lengte heb je minder extra ruimte nodig. Zoals hierboven aangegeven is 2 – 3 millimeter voor de langste teen voldoende.

Je voeten mogen niet uit de schoenen glippen. Het beste is als je je hielen niet kan bewegen in de schoenen. Het midden- en bovenstuk van de schoenen moeten voldoende stevig zijn. Het bevestigingssysteem van de fietsschoenen bestaat vaak uit klittenband of gespen. Schoenen met klittenband zijn makkelijk aan en uit te trekken, gespen daarentegen gaan langer mee en je voeten zitten beter vast.

De zolen

Fietsschoenen hebben een stevige, stijve zool. Je kan dan de meeste kracht overbrengen naar de pedalen en de meeste snelheid creëren. Hoe stijver de zool, hoe meer kracht je kan overbrengen. Op de website staan fietsschoenen met MTB in de titel. Deze schoenen zijn speciaal geschikt voor mountainbikers. Deze schoenen zijn soepeler en bieden meer grip dan de standaard fietsschoenen. Dit is nodig omdat mountainbikers nog wel eens van hun fiets af moeten stappen in verband met de ondergrond.

Schoenplaatjes

Met schoenplaatjes onder de zolen van je fietsschoenen kun je je schoenen vastklikken aan de pedalen van je racefiets. Je voeten kunnen dan niet van de trappers afschieten en je kan meer snelheid maken doordat er niet alleen geduwd kan worden, maar ook getrokken kan worden aan de pedalen. Je bevestigt de schoenplaatjes onder de zolen, ter hoogte van de wreef.

Tips

De maatvoering verschilt per merk. Check daarom in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.