Wandelshirts heren

Het belangrijkste van een wandelshirt is dat deze lekker zit en je je er vrij in kunt bewegen. Daarnaast moet het wandelshirt je lichaam droog en op temperatuur houden. Lees meer...

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen wandelshirts

Tijdens het wandelen krijg je het vaak al snel warm en het is dan ook niet gek dat je dan begint te zweten. Een wandelshirt moet ademend zijn, waardoor je je warmte kwijt kan. Daarnaast is een goed wandelshirt in staat om transpiratievocht af te voeren zodat het shirt droog blijft. De meeste wandelshirts zijn gemaakt van polyester of andere synthetische materialen. Naast de ademende en vocht afvoerende eigenschappen zijn deze materialen ook nog eens erg licht van gewicht.

Een katoenen shirt neemt juist vocht op, waardoor het shirt nat en zwaar wordt. Het duurt lang voordat deze weer droog is en dit materiaal is dan ook niet geschikt om in te wandelen. Een shirt waarbij katoen en polyester worden gecombineerd is wel een optie.

Korte of lange mouwen?

Of je korte of lange mouwen draagt tijdens het wandelen is vaak van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst is natuurlijk de buitentemperatuur van grote invloed. Als het buiten kouder is, vind je het wellicht fijner om lange mouwen te dragen. Daarnaast is het ook goed om te bedenken of je het snel koud of juist snel warm hebt en of je nog andere kledingstukken over het shirt aantrekt.

Bewegingsvrijheid

Een wandelshirt moet goed aansluiten om het lichaam. Vooral rond de oksels is de kans op schuurplekken erg groot dus let erop dat het shirt hier niet te los, maar ook zeker niet te strak zit. Als je een wandelshirt gaat passen is het verstandig om ook een klein stukje te wandelen, beweeg daarbij ook je armen en voel eens goed hoe het shirt zit. Is het niet te kort? Sluit het goed aan? En heb je voldoende bewegingsvrijheid?

Tips

Neem altijd een extra wandelshirt mee. Het is wel zo fijn als je een droog en schoon shirt aan kunt trekken als je natgeregend bent of gezweet hebt.

Twijfel je nog tussen een shirt met lange mouwen en een shirt met korte mouwen? Draag deze dan over elkaar. Zodra het heel warm wordt kun je je shirt met lange mouwen uittrekken en eventueel om je schouders binden.