Heren schaatskleding

Ga je lekker rondjes schaatsen op de kunstijsbaan? Of ligt er eindelijk weer eens natuurijs en ga je een tocht maken? Hartstikke leuk natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat je het niet te warm en niet te koud krijgt? Lees meer...

Producten 1-24 van 65

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat doe je aan als je gaat schaatsen?

Het drielagensysteem is bij heel veel sporten een comfortabele manier van kleden, zo ook bij schaatsen! Als eerste laag draag je thermokleding, daaroverheen draag je een isolerende laag en als derde laag kies je een winddichte jas. Op deze manier blijft het lichaam op de juiste temperatuur en mocht je het te warm krijgen, kun je er altijd nog voor kiezen om een laag uit te trekken.

Schaatsen op natuurijs

Buiten schaatsen vraagt natuurlijk om een andere aankleding dan schaatsen op een kunstijsbaan, je kunt immers te maken hebben met bijvoorbeeld een flinterdun windje of een sneeuwbui… Als je op natuurijs gaat schaatsen is het aan te raden om onder je schaatspak een lange thermobroek te dragen, deze extra laag zorgt ervoor dat je benen niet koud worden en dat je lekker ongestoord door kunt blijven schaatsen. Mocht er neerslag voorspeld zijn, dan is het fijn om een regenjas bij je te hebben! De regenjas zorgt ervoor dat de sneeuw of regen geen schijn van kans maakt en je bovenlichaam ook lekker warm blijft.

Schaatsen op een kunstijsbaan

In een overdekte schaatshal heb je geen last van weersinvloeden, je weet dus van tevoren precies hoe koud het is en je hoeft niet bang te zijn dat het ineens gaat stormen! Vaak volstaat hier het normale drielagensysteem zoals die hierboven beschreven is. Mocht je een echte koukleum zijn, dan kan het lekker zijn om een lange thermobroek te dragen onder je gewone schaatsbroek of schaatspak.