Hockeyschoenen kind

Als kinderen een comfortabele hockey-outfit dragen, kunnen ze tijdens de hockeywedstrijd of de hockeytraining helemaal opgaan in het hockeyspel! Echter kunnen kinderen ook heel snel afgeleid zijn, bijvoorbeeld als hun schoenen niet lekker zitten. Het is dus heel belangrijk dat kinderen tijdens het hockeyen goede hockeyschoenen in de juiste maat dragen. Lees meer...

Producten 1-24 van 71

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 71

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goede hockeyschoenen voor kinderen

Goede hockeyschoenen zorgen er niet alleen voor dat het kind zich volledig kan concentreren op de hockeywedstrijd of de hockeytraining, maar de schoenen bieden ook voldoende demping om blessures te voorkomen en ze bieden voldoende grip om hard te kunnen rennen en snelle acties te maken.

Schokdemping

De vloer van de zaal is een stuk harder dan het (kunst)gras, vooral bij zaalhockeyschoenen is goede schokdemping dus heel belangrijk. Door schoenen met goede schokdemping aan te schaffen, worden de klappen van het rennen grotendeels opgevangen door de hockeyschoen en is de kans op blessures een stuk kleiner.

Grip

Zowel op het (kunst)gras als in de zaal is goed grip belangrijk. De veldhockeyschoenen hebben vaak kleine nopjes om extraveel grip te bieden, hierdoor glijd je niet snel uit tijdens het rennen en ben je toch in staat om korte en kleine bewegingen te maken. Ook op de gladde zaalvloer heb je hockeyschoenen nodig die veel grip bieden, daarnaast is het belangrijk dat de zool van de zaalhockeyschoen geen strepen achterlaat op de vloer.

Comfort

Het comfort van hockeyschoenen ervaar je natuurlijk pas als je ze aantrekt, het is dan ook goed om de hockeyschoenen samen met je kind te passen. Voelt je kind bepaalde drukpunten? Zit de hockeyschoen niet te strak? Zit de hockeyschoen niet te los? En zitten de tenen niet tegen de voorkant van de hockeyschoen aan? Nee? Dan lijkt het erop dat je de juiste hockeyschoenen voor jouw kind gevonden hebt!