Thermokleding kind

Of je nou samen met kind gaat lopen met de hond, of dat jullie een flinke wandeling door de natuur maken, jullie zijn in ieder geval buiten en jullie hebben te maken met het weer. Om te zorgen dat het lichaam van jouw kind op koude dagen op temperatuur blijft, raden wij thermokleding aan. Thermokleding houdt het lichaam droog, wat snelle afkoeling voorkomt. Lees meer...

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wandelen in thermokleding

Wandelen kan behoorlijk inspannend zijn. Belangrijk is dan dat je lichaam op de juiste temperatuur blijft en dat je droog blijft. Door te bewegen krijg je het warm. Thermokleding zorgt ervoor dat deze warmte niet verloren gaat en zorgt tevens voor de afvoer van zweet. Thermokleding trek je over je ondergoed aan en zit dus vrij dicht op je huid. Belangrijk is dat kleding comfortabel zit.

De verschillende lagen

Welke kleding trek je aan als je gaat wandelen? Veel wandelaars houden zich aan het 3-lagensysteem, bedacht om de juiste kleding te kiezen voor het bovenlichaam. Deze manier van kleden zorgt dat het lichaam droog blijft en op temperatuur wordt gehouden.

De onderlaag is de eerste laag. Deze laag moet ervoor zorgen dat transpiratievocht wordt afgevoerd en dat je lichaam droog blijft. Daarnaast zorgt deze laag dat warmte die geproduceerd wordt tijdens het wandelen wordt vastgehouden. De tussenlaag is de tweede laag. Isoleren en vocht afvoeren zijn de eigenschappen waar deze tweede laag aan moet voldoen. De buitenlaag is de derde laag. Deze laag beschermt het lichaam tegen wind en regen.

Thermokleding valt onder de eerste laag die je aantrekt. Thermokleding wordt direct op de huid gedragen en deze kleding zorgt voor het reguleren van je lichaamstemperatuur en voert tevens vocht snel af. Er ontstaat een luchtlaagje tussen je huid en de thermokleding. Als je beweegt, ontwikkel je warmte. Het luchtlaagje isoleert deze warmte en zorgt dat dit niet verloren gaat. Bij dikkere thermokleding die wat ruimer om je lichaam valt, ontstaat er een groter luchtlaagje waardoor warmte nog minder kan ontsnappen. De focus bij de dikkere thermokleding ligt dan ook voornamelijk op het warm houden van het lichaam. Dunnere thermokleding die aansluitend om je lichaam zit, heeft een kleiner luchtlaagje en focust zich daarom meer op het afvoeren van zweet.

Doordat de benen minder transpiratievocht produceren, heb je voor je onderlichaam aan twee lagen voldoende. Een thermobroek onder je wandelbroek zorgt dat jouw onderlichaam warm blijft tijdens het wandelen.

Seizoenen

Thermokleding kan alle seizoenen gedragen worden. Er is speciale zomer en winter thermokleding. Het verschil zit hem in de dikte en de pasvorm. Zomer thermokleding is dunner dan winter thermokleding en valt strakker om je lichaam. Het voornaamste doel van zomer thermokleding is het afvoeren van zweet en doordat deze dicht op het lichaam wordt gedragen kan er geen isolerende laag ontstaan en krijgt warmte de kans om te ontsnappen. Winter thermokleding is dikker en valt ruimer om je lichaam. Winter thermokleding heeft als belangrijkste doel je lichaam warm te houden.

Materiaalkeuze

Polyester en Merinowol zijn veelgebruikte materialen voor thermokleding. Deze materialen hebben de kenmerken dat ze vocht afvoeren en snel droog zijn. Merinowol heeft als extra voordeel dat deze niet ruikt en stinkt. Deze hoef je enkel aan de waslijn uit te laten hangen en het ruikt zo weer fris. In de thermokleding is elastaan verwerkt, waardoor de kleding flexibel is en je veel bewegingsvrijheid hebt tijdens je wandeling.

Tip

Om te zorgen dat technische functies niet verloren gaan, is het bij thermokleding extra belangrijk deze volgens de voorgeschreven wasvoorschriften te wassen.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.