Thermoshirts lange mouwen kind

Het kan soms lastig zijn om je kinderen van de juiste outfit te voorzien. Als wandeloutfit kun je kiezen voor het drielagensysteem, dan weet je zeker dat ze het niet te warm en niet te koud krijgen! Een belangrijk onderdeel van het drielagensysteem is de eerste laag, namelijk het thermoshirt. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Avento-Thermal-LS-Shirt-Junior
11,95 -40% 19,95 Adviesprijs
Avento-Thermal-LS-Shirt-Junior-2-pack-
21,95 -45% 39,95 Adviesprijs
Campri-Basic-Thermo-Longsleeve-Junior-2-pack-
18,95 -37% 29,95 Adviesprijs
Campri-Basic-Thermo-Longsleeve-Junior
10,95 -27% 14,95 Adviesprijs
Campri-Basic-Thermo-Longsleeve-Junior
10,95 -27% 14,95 Adviesprijs
Craft-Core-Dry-Active-Comfort-LS-Shirt-Junior-2212021111
31,95 -20% 39,95 Adviesprijs
Avento-Thermal-LS-Shirt-Junior-2-pack-
15,95 -60% 39,95 Adviesprijs
Craft-Core-Dry-Active-Comfort-LS-Shirt-Junior-2212021112
3+1 gratis
17,95 -55% 39,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Te warm of te koud?

Is je kind nog te jong om aan te geven of hij/zij het warm of koud heeft? Of wil je gewoon op safe gaan? Dan kun je kiezen voor het drielagensysteem! Het idee achter het drielagensysteem is dat je altijd iets uit kunt trekken als je het te warm hebt of juist iets aan kunt trekken als je het te koud hebt. Met het drielagensysteem kun je dus altijd de ideale temperatuur creëren.

De eerste laag van het drielagensysteem is het thermoshirt, het thermoshirt met lange mouwen beschikt over de eigenschap om de lichaamstemperatuur te reguleren. De tweede laag van het drielagensysteem is de pulli of het fleecevest. Heeft je kind het snel koud? Kies dan voor een dikker fleecevest. Maar heeft je kind het eerder te warm? Dan kun je beter kiezen voor een dunnere pulli. De laatste laag van het drielagensysteem is een jas. Ook bij deze derde laag kun je kijken naar de behoeften van het kind, heeft hij/zij genoeg aan een softshell of ga je toch voor een dikkere winterjas?

Eigenschappen

Een thermoshirt met lange mouwen draag je direct op de huid, daarom is het belangrijk dat deze comfortabel zit. Thermokleding is vaak naadloos of heeft platte naden, waardoor irritaties worden voorkomen.

In de winter worden dikkere thermoshirts gedragen die wat ruimer om het lichaam vallen. Op deze manier ontstaat er een isolatielaag die de lichaamswarmte vast kan houden. Het is niet persé zo dat een dikker thermoshirt meer warmte vasthoudt. Lees in de productbeschrijving van het desbetreffende thermoshirt voor welke weersomstandigheden deze geschikt is.

Thermoshirts zijn, naast het vasthouden van warmte, ook in staat om transpiratievocht af te voeren naar buiten. Zo blijft jouw kind ten alle tijden droog, fris en warm.

Materiaal

Veel thermoshirts voor kinderen zijn gemaakt van merinowol of polyester. Merinowol is een natuurlijk en diervriendelijk materiaal, het kriebelt niet en voelt heerlijk zacht aan. Merinowol is antibacterieel, een groot voordeel hiervan is dat het geen nare geurtjes opneemt. Thermokleding van merinowol kan meerdere keren gedragen worden zonder dat het tussendoor gewassen hoeft te worden, na een paar uur uithangen is het alweer fris!

Heb je nog vragen over het thermoshirt? Stel ze gerust aan onze klantenservice.