Rolschaatsen voor kinderen

Rolschaatsen hebben twee wielen aan de voorkant en twee wielen aan de achterkant van de schoen, hierdoor hoef je niet veel moeite te doen om je evenwicht te bewaren. Daarnaast kenmerkt een rolschaats zich door de grote rem aan de voor- of de achterkant, hierdoor gaat remmen zeer eenvoudig. Rolschaatsen zijn dan ook uitermate geschikt voor kinderen!

Lees meer...

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rollerskates

Hoewel je het misschien niet direct zou verwachten, is de rolschaats later uitgevonden dan de inline skates! Helaas veroorzaakten de inline skates nogal veel ongelukken, maar daar bedacht James Leonard Plimpton een oplossing voor: de rolschaatsen! Meneer Plimpton was een Amerikaanse uitvinder en noemde zijn uitvinding “rollerskates”.

Rolschaatsende generaties

Misschien kun je het je nu niet meer voorstellen, maar de kans is groot dat zelfs jouw opa en oma nog op rolschaatsen gestaan hebben! Rolschaatsen zijn dus al vele jaren in gebruik! Veel rolschaatsen hebben een retro uiterlijk en doen denken aan de rollerskatedisco’s die vroegen (en nu nog wel eens) georganiseerd werden.

Waarvoor en voor wie?

Rolschaatsen bieden veel stabiliteit en zijn daardoor zeer geschikt voor kinderen! Ze zijn weliswaar niet zo snel en wendbaar als inline skates, maar dat vinden veel ouders natuurlijk juist een fijn idee. Veel rolschaatsen hebben een hoge schoen, waardoor de enkels goed ondersteund worden en je niet zomaar door je enkel kunt gaan!