Header USP's
Retourneren  Gratis retourneren Bedrukking  Bedrukkingsservice Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Korting  Altijd topmerken met korting Tips&Trends  Tips&Trends

Skeelers kind

Om te leren skaten kun je het beste beginnen met rolschaatsen. Deze bieden veel stabiliteit en hierop kun je makkelijk je evenwicht bewaren. Als je het rolschaatsen onder de knie hebt is het tijd voor een vervolgstap: inline skates. Lees meer...

1-24 van 109

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1-24 van 109

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Rolschaatsen

Eindelijk is het zover, je kindje gaat voor het eerst rolschaatsen! Help hem/haar bij het aantrekken van de skates en hou je kind goed vast om omvallen te voorkomen. Het is ten slotte even wennen op wieltjes!

Rolschaatsen moeten stevig om de voeten zitten en voldoende stabiliteit bieden. Evenwicht is namelijk de sleutel van rolschaatsen en daarbij moeten de schoenen goed vastzitten.

Er zijn verstelbare en niet-verstelbare rolschaatsen verkrijgbaar. De verstelbare rolschaatsen hebben een harde schoen en een snelsluiting, waardoor het voor je kind gemakkelijk is om de rolschaatsen zelf aan en uit te trekken. De verstelbare rolschaatsen kunnen vaak in drie tot vijf verschillende maten gezet worden, waardoor je er jarenlang plezier van kunt hebben! De niet-verstelbare rolschaatsen hebben vaak een zachte schoen met een vetersluiting. Het voordeel hiervan is dat je ze passend om de voet kunt binden.

Aan de voorkant van de schoen is een plastic blokje bevestigd, deze dient als rem.

Inline skates

Voordat je je kind op inline skates laat skeeleren kun je jezelf een paar vragen stellen over jouw kind: Heeft hij zij: een goede balans, genoeg kracht en een goede conditie? Daarnaast is het belangrijk dat jouw kind veiligheidsrisico’s goed kan inschatten. Als je al deze vragen kan beantwoorden met ‘ja’, dan is jouw kindje klaar voor inline skates!

Ook inline skates hebben vier wieltjes, echter zitten deze achter elkaar. In plaats van de benen van voor naar achteren te bewegen zoals bij rolschaatsen, kan er met inline skates snelheid gemaakt worden door van binnen naar buiten te bewegen. Hierdoor is het extra belangrijk dat je kind goed genoeg kan balanceren. Inline skates zijn, evenals rolschaatsen, verkrijgbaar in verstelbare en niet-verstelbare modellen. De niet-verstelbare modellen zijn vaak iets professioneler en voorzien van meer details.

Wieltjes en lagers

Bij zowel rolschaatsen als inline skates wordt de hardheid van wieltjes beschreven in bepaalde waardes. Wieltjes met waarde A74 zijn “zacht” en zijn goed om schokken op te vangen. Wieltjes met een waarde van A90 zijn “hard”. Deze bieden de mogelijkheid om veel snelheid te maken en gaan langer mee.

De lagers van de wieltjes krijgen bij de productie een bepaalde normering mee, deze normering heet ABEC. Lagers met ABEC 1 normering zijn minder nauwkeuring gefabriceerd dan ABEC 9 lagers. Deze nauwkeurigheid gaat slechts over enkele millimeters, waardoor het voor de meeste skaters niet eens voelbaar is. Tevens zegt de normering alleen iets over de staat waarin ze uit de fabriek komen, zodra de skeelers gebruikt worden, daalt de ABEC normering.

Tips

Laat je kind gelijk vanaf het begin wennen aan het dragen van bescherming, dit is wel zo veilig en hij/zij zal er snel vertrouwd mee raken.

Wat is er leuker dan skeeleren? Samen skeeleren! Trek je skates aan en ga met je kind een rondje maken door de buurt of ga naar een skatebaan in de buurt.