Kunstgras voetbalschoenen voor kinderen

Tegenwoordig zijn er naast grasvelden ook kunstgrasvelden om op te voetballen. Kunstgrasvelden vragen om andere voetbalschoenen dan grasvelden. Kunstgras geeft minder goed mee en de schoenen hebben op kunstgras meer te verduren. Met speciale kunstgrasschoenen wordt de kans op zwikkingen of andere spierblessures kleiner.

Lees meer...

Producten 1-24 van 41

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 41

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Grip en demping

Voetbalschoenen die geschikt zijn om te spelen op kunstgras worden aangeduid met de letters AG. Het grootste verschil ten opzichte van voetbalschoenen die geschikt zijn voor grasvelden zijn de noppen. Kunstgrasvoetbalschoenen hebben korte noppen en het zijn er meer. Dit geeft voldoende grip en bewegingsvrijheid op een kunstgrasveld.

Met grasschoenen op een kunstgrasveld

Er zijn voetballers die met voetbalschoenen geschikt voor grasvelden op kunstgrasvelden voetballen. Dit wordt echter afgeraden, omdat grasschoenen niet de eigenschappen hebben die kunstgrasschoenen hebben. Door het dragen van de verkeerde schoenen neemt de kans op blessures toe.

Voetbalschoenen geschikt voor grasvelden hebben langere noppen. Op natuurlijk gras steken de noppen in het veld en bieden deze goede grip. Op kunstgras is het niet mogelijk om de noppen in het veld te steken en daarom vraagt kunstgras om andere noppen. Ga je met grasschoenen op kunstgras dan bestaat de kans dat je voeten vast blijven staan als je wilt draaien of af wilt zetten. Dit kan blessures veroorzaken.

Er zijn ook voetbalschoenen die worden aangeduid met de letters TF en FG die geschikt zijn voor het spelen op kunstgras. TF schoenen zijn geschikt voor het spelen op harde ondergronden. FG schoenen zijn allround schoenen die geschikt zijn voor alle ondergronden.

Tip

Het is belangrijk dat je kind de juiste maat voetbalschoenen draagt. De maat kan per merk verschillen. Check in de maattabel bij het product welke maat je kind nodig heeft.
Laat de voetbalschoenen na gebruik goed luchten. De voetbalschoenen kunnen schoongemaakt worden met een zachte borstel. Gebruik bij leren voetbalschoenen geen water.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.