Grasveld voetbalschoenen voor kinderen

Het hangt van het type ondergrond af welk type voetbalschoenen nodig zijn. Schoenen met vaste noppen bieden veel stabiliteit en lopen comfortabel. Schoenen met vaste noppen zijn niet geschikt voor alle ondergronden.

Lees meer...

Producten 1-24 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 48

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De juiste voetbalschoenen

Voetbalschoenen met vaste noppen zijn onder te verdelen naar het type veld waar ze geschikt voor zijn. De twee letters die achter de naam van de schoen staan geven aan voor welk type veld de schoenen geschikt zijn. De letters FG staan voor Firm Ground, de letters TF voor Turf Ground, de letters MG voor Multi Ground en de letters AG voor Artificial Ground. Als je kind alleen op kunstgras voetbalt, dan kun je kiezen voor TF of AG voetbalschoenen. Voetbalt je kind op natuurlijk gras en op kunstgras, dan kun je beter kiezen voor MG voetbalschoenen. Voetbalt je kind vaak op natuurgras, dan kun je kiezen voor FG voetbalschoenen.

De Firm Ground voetbalschoenen kunnen ronde noppen of langwerpige noppen hebben. Ronde noppen zorgen ervoor dat je kind makkelijker korte en snelle draaibewegingen kan maken. Langwerpige noppen bieden iets meer grip. Vaste noppen worden gemaakt van zacht kunststof.

Onderhoud

Het is belangrijk om de voetbalschoenen goed te onderhouden. Maak de schoenen na iedere training of wedstrijd schoon met een zachte borstel. Bij voetbalschoenen die gemaakt zijn van kunstleer kan dit met behulp van water. Leren voetbalschoenen kunnen beter niet onder de kraan gehouden worden. Laat de schoenen altijd luchten na gebruik.

Tip

Ieder merk heeft zijn eigen maatvoering. Check daarom in de bijbehorende maattabel welke maat je kind nodig heeft.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.