Header USP's
Levering  Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis* Retourneren  Gratis retourneren Bedrukkingsservice  Bedrukkingsservice Eerlijk & duurzaam  Eerlijk & duurzaam Tips&Trends  Tips&Trends

Bad & beach UV-shirts

Tijdens een dagje op het strand of aan een meer is het heerlijk als de zon volop schijnt. Toch kunnen die fijne zonnestralen ook een ander effect hebben, zo kan de UV-straling van de zon je huid laten verbranden. Een UV-shirt biedt bescherming tegen deze straling, waardoor je kunt voorkomen dat je aan het einde van de dag zo rood als een kreeft bent! Lees meer...

8 Artikel(en)

8 Artikel(en)

Bescherming

Een dagje aan zee is natuurlijk heerlijk, maar het is verstandig om van tevoren goed te bedenken op welke manier je jezelf gaat beschermen tegen de felle zonnestralen. Veel UV-shirts bieden net zoveel bescherming als een zonnebrand met factor 50! In de productomschrijving van het UV-shirt kun je precies lezen welke beschermingsfactor het desbetreffende shirt biedt. Het grote voordeel van het UV-shirt ten opzichte van de zonnebrand is dat het shirt waterproof is, ook na het zwemmen biedt het shirt dus nog evenveel bescherming.

Materiaal

UV-shirts hebben een aantal fijne eigenschappen, zo zijn ze bijvoorbeeld waterafstotend, elastisch en sneldrogend. De stoffen nylon, lycra, spandex en polyester beschikken ook over deze eigenschappen, veel UV-shirts worden dan ook van deze materialen gemaakt. Daarnaast hebben veel UV-shirts platte naden, waardoor het shirt niet snel zal irriteren!

Tip

Het UV-shirt bedekt slechts een gedeelte van het lichaam, de rest van het lichaam moet natuurlijk nog even ingesmeerd worden met zonnebrand!