Snorkelsets

Als je gaat snorkelen heb je natuurlijk sowieso een duikbril en een snorkel nodig! Veel snorkelaars trekken daarnaast ook nog flippers aan, zodat ze extra soepel en gemakkelijk door het water kunnen bewegen. Met een snorkelset ben je direct compleet en kun je binnen no-time het water in om te gaan snorkelen! Lees meer...

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar bestaat een snorkelset uit?

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat een snorkelset uit twee of meer snorkelattributen. Het verschilt echter per set wat erbij zit, maar snorkelsets bevatten sowieso een duikbril en een snorkel. Sommige snorkelsets bevatten ook flippers, met deze sets ben je dus echt in één keer klaar om te gaan snorkelen!

Duikbril en snorkel

Een duikbril is onmisbaar tijdens het snorkelen! De duikbril zorgt ervoor dat je ogen en neus bedekt zijn en je dus zonder belemmering de onderwaterwereld kunt ontdekken. Bij een gewone duikbril maak je gebruik van een losse snorkel, dit is een pijpje met een mondstuk en is bedoeld om door te ademen. Het ademen door een snorkel gaat iets anders dan gewoon ademen, je lucht moet namelijk een langere weg afleggen om in je mond te komen. Het is belangrijk dat je tijdens het snorkelen diep inademt en vervolgens rustig weer uitademt.

Full face masker

De duikbril is ook verkrijgbaar als full face masker, deze duikbrillen bedekken de ogen, de neus én de mond. Aan de bovenkant van het full face masker is een vaste snorkel bevestigd. Deze snorkel is voorzien van een speciaal filter, waardoor er geen water de snorkel in kan lopen. De grootste voordelen van het full face masker zijn dat je gewoon door je neus kunt ademen en dat je een prachtig panoramisch uitzicht hebt door het grote glas!

Flippers

Sommige snorkelsets zorgen ervoor dat jij in één koop klaar bent om de zee in te gaan! Deze complete snorkelsets bevatten namelijk een duikbril, een snorkel én flippers. Flippers zorgen ervoor dat het zwemmen niet zoveel moeite kost, waardoor je dus heel veel energie bespaard! Een bijkomend voordeel van de flippers is dat je er soepel mee door het water kunt bewegen en je dus niet zo snel alle vissen wegjaagt.