Wielrennen in de winter? Zo doe je dat!

Er zijn mooi-weersporters en je hebt de echte bikkels die zelfs in de winter nog lekker buiten gaan fietsen. Een warme fietsoutfit om je lichaam op een comfortabele temperatuur te houden en voldoende verlichting om goed zichtbaar te zijn is dan natuurlijk onmisbaar. Rogelli heeft alles wat jij nodig hebt om ‘s winters veilig en verantwoord op de fiets te stappen!

 

helmmutshelmmuts

Helmmuts

Die ventilatiegaten in je helm zijn natuurlijk superfijn, maar zodra de temperatuur gaat dalen, kun je al snel veel warmte verliezen via je hoofd. Een helmmuts houdt je hoofd lekker warm, maar is ook heel dun en licht, ideaal dus! Je voelt dus bijna niet dat je hem op hebt. Vind je een helmmuts toch iets te warm? Rogelli heeft ook bandana’s in hun collectie, deze houden het hoofd droog en zorgen er tevens voor dat er voldoende frisse lucht bij het hoofd kan komen.

 

Thermokleding, fietsshirt én een winterjack

Ben je op zoek naar hét geheime recept om warm te blijven tijdens een wielerrit in de winter? Laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Rogelli heeft alles in huis om het drielagensysteem toe te passen! De eerste laag is een thermoshirt of ondershirt, deze draag je direct op de huid en zorgt ervoor dat het transpiratievocht vanaf het lichaam naar buiten wordt afgevoerd. Let er bij de aanschaf van een thermoshirt op dat deze lang genoeg is, zo voorkom je dat je een koude rug krijgt. De tweede laag is je gewone fietsshirt, het is belangrijk dat je fietsshirt ook over ademende en vochtafvoerende functies beschikt, alleen dan komt het drielagensysteem het beste tot zijn recht. De buitenste laag is een winterjack, deze is vaak waterafstotend en winddicht. Zo blijft je torso in ieder geval lekker warm!

 

overschoenenoverschoenen

Overschoenen

Met overschoenen zijn koude en natte voeten verleden tijd! De overschoenen van Rogelli worden vaak gemaakt van wind- en waterdicht materiaal, waardoor je voeten warm en droog blijven. De overschoenen zitten vaak aan de onderkant vast met een aantal klittenbandjes, op deze manier kun je ook gewoon gebruik blijven maken van je klikpedalen

 

fietsregenjasfietsregenjas

Fietsregenjas

Is er regen voorspeld? Dat houdt jou natuurlijk niet tegen! Maar helemaal als een verzopen katje thuiskomen zie je waarschijnlijk ook niet zo zitten. Een regenjas zorgt ervoor dat je bovenlichaam droog (én comfortabel) aan blijft voelen! Nu denk je misschien gelijk aan zo’n lomp geval die je wel eens droeg op de fiets naar de middelbare school... Maar echte wielrenregenjassen zijn veel lichter en fraaier, nu heb je dus echt géén excuus meer om niet te gaan!

 

fietssjaalfietssjaal

Fietssjaal

Om te voorkomen dat je tijdens het fietsen last krijgt van keelpijn of een stijve nek kun je in de wintermaanden een col dragen. De col is een handige accessoire om de nek lekker warm te houden en te beschermen. Neem jij liever het zekere voor het onzekere of is de temperatuur te laag voor alleen een col? Kies dan voor een balaclava! Deze accessoire beschermt niet alleen de nek, maar ook (een gedeelte van) het gezicht.

 

bibtightbibtight

Lange fietsbroek

Ook de lange fietsbroek met bretels (ook wel bibtight of salopette genoemd) kan eraan bijdragen dat de romp lekker warm blijft. Door je thermoshirt in de bibtight te dragen, maakt de kou geen schijn van kans! Ben jij niet zo’n fan van bibtights? Rogelli heeft ook gewone lange fietsbroeken in hun collectie.

 

fietshandschoenenfietshandschoenen

Fietshandschoenen

Als je handen eenmaal koud geworden zijn, is het bijna onmogelijk om ze nog warm te krijgen tijdens het fietsen... Dus heb je snel koude handen? Dan is het verstandig om een paar wind- en waterdichte handschoenen aan te trekken als je in de winter op de fiets stapt!

 

armstukken beenstukkenarmstukken beenstukken

Armstukken en beenstukken

Wanneer draag je nu eigenlijk armstukken en beenstukken? Dat is een goede vraag... Veel fietsers kiezen voor deze accessoires zodra de temperatuur rond de 12 °C ligt. Het is dan te koud om in je korte broek en korte shirt te gaan fietsen, maar de kans is groot dat je jezelf binnen no-time alweer warm gefietst hebt. Juist dan zijn de armstukken en beenstukken natuurlijk ideaal, want deze kun je heel gemakkelijk aan- en uitdoen!

 

fietsverlichtingfietsverlichting

Fietsverlichting

In de winter is het vaak een stuk donkerder dan in de zomer en tevens gaat de zon ‘s avonds (of beter gezegd: ‘s middags) alweer vroeg onder. Goede verlichting en reflecterende kleding zijn dus echte wintermusthaves! Rogelli heeft bijvoorbeeld reflecterende vesten (soms zelfs mét verlichting) en fijne LED-armbanden in hun collectie, zo ga jij veilig op pad.