Fitness sweaters

Ben je op zoek naar een goed zittende en leuke sweater om mee naar de fitness te gaan? Of misschien wel om in te sporten? Dan zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden. Lees meer...

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wanneer een sweater?

Het is belangrijk dat de spieren goed warm zijn voordat er begonnen wordt met de workout. Door een sweater te dragen tijdens de warming-up kunnen de spieren geleidelijk soepel worden en verlies je weinig warmte. Ook na de training is het belangrijk dat de spieren niet te snel afkoelen, trek daarom na het sporten gelijk de sweater aan. Doordat een sweater, trui, hoodie of vest erg comfortabel draagt, kun je deze uiteraard ook dragen in het dagelijks leven of als je lekker op de bank zit.

Welke zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten sweaters. In het assortiment vind je truien met een hoge kraag, maar er zijn ook sweaters met een capuchon, ook wel bekend als hoodie. Ten slotte zijn er nog de vesten, die over de volledige lengte voorzien zijn van een rits. Deze vind je zowel met als zonder capuchon.

Sweater tijdens het sporten

Wanneer het koud is kan er ook getraind worden in de sweater, zorg er dan wel voor dat deze gemaakt is van een vochtdoorlatende stof. Een 100% katoenen sweater zal al het zweet opnemen en daarna niet meer loslaten. Dit zorgt ervoor dat de sweater nat, zwaar en uiteindelijk ook nog koud wordt. Je kunt beter kiezen voor een synthetische stof zoals polyester, dit neemt het zweet op en geeft het gelijk door aan de buitenlucht. Een sweater die gemaakt is van een combinatie van katoen en polyester kan wel, deze heeft de goede eigenschappen van beide stoffen.

Tip

Laat de sweater altijd op een natuurlijke manier drogen, in de droger kan de sweater krimpen.
Voor het hoogste comfort is het belangrijk dat de sweater de juiste maat is. Kijk hiervoor in de maattabel die bij de sweater, vest of hoodie staat.

Toch nog vragen over de sweater? Stel ze gerust aan onze klantenservice.